Μεταφορικό Ισοδύναμο: Εως 30/11 η παράταση για επιχειρήσεις

Παρατείνεται για έναν μήνα η υποβολή των αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο των επιχειρήσεων, με την ημερομηνία λήξης από τις 31/10/2020 μετατίθεται στις 30/11/2020.

Τη σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Επιμελητήριο Χανίων. Την παράταση των αιτήσεων ζήτησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης με τον Πλακιωτάκης να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα.

Τα οφέλη που θα έχουν οι επιχειρήσεις της Κρήτης από το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου -που για πρώτη φορά επεκτείνεται και στη Κρήτη- παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σύσκεψη στο εμπορικό επιμελητήριο του Ρεθύμνου. Το μεταφορικό ισοδύναμο που αποτελούσε πάγιο αίτημα των φορέων της Κρήτης, στοχεύει -σύμφωνα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη- στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του νησιού.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης στην συνάντησή του με τους αυτοδιοικητικούς φορείς του Ρεθύμνου, παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου του για την νησιωτική πολιτική, από το οποίο η Κρήτη αλλά ακόμα και οι ορεινοί της δήμοι προσδοκούν πολλά. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνονται χρηματοδοτήσεις για λιμενικές υποδομές, αλλά και ενίσχυση των νησιωτικών επιχειρήσεων και στήριξη της θαλάσσιας οικονομίας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, έκανε αναφορά και στα λιμενικά έργα του νομού προτάσσοντας το έργο της θωράκισης του λιμανιού, ενώ συνέστησε στους φορείς να τρέξουν να ετοιμάσουν μελέτες, ώστε να προκριθούν τα ώριμα έργα για χρηματοδότηση. Ανάμεσα σε αυτά είναι και το μάστερ πλάν του ρεθυμνιώτικου λιμανιού.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα neakriti.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News