Μικρά γυναικεία θαύματα

Γυναικεία επιχειρηματικότητα… Ένα πεδίο όπου δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα στην Ελλάδα ενώ η έλλειψη πληροφόρησης είναι υψηλή με αποτέλεσμα αν δημιουργούνται αρκετές απορίες απ’ όσες γυναίκες θέλουν να ασχοληθούν. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στις Κυκλάδες η Ελένη Τσιομίδου, στέλεχος του Υπουργείου Αργοτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είχε την Τρίτη συνάντηση με γυναικείους συνεταιρισμούς στη Νάξο, σήμερα βρίσκεται στην Σύρο και αύριο στην Ανδρο όπου και θα κλείσει το κεφάλαιο Κυκλάδες. Μάλιστα, από τον Επαρχο κο Μαργαρίτη, υπήρξε πρόσκληση προς την κα Τσιομίδου να έρθει και πάλι στη Νάξο το Φθινόπωρο όπου θα διοργανωθεί ημερίδα πάνω στο θέμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Επαρχείο Νάξου

«Επίσκεψη στο νησί μας πραγματοποίησε  η κα Ελένη Τσιομίδου, στέλεχος του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων. Προχθές 28/6 είχε συνάντηση με εκπροσώπους των γυναικείων συνεταιρισμών, εκπροσώπους  της «Αλόε Βέρα Νάξου», γυναίκες επιχειρηματίες  και υπαλλήλους των τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου.

  Η κα Τσιομίδου τόνισε τη διάθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει τους γυναικείους συνεταιρισμούς και γενικά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και όπως είπε, η στήριξη αυτή δε θα είναι μόνο για την επιβίωσή τους αλλά και για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

   Θεωρεί ότι: «οι γυναίκες κάνουν μικρά θαύματα» και θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις  για την ωφέλεια των ίδιων αλλά και της εθνικής οικονομίας.

   Μίλησε για την προσπάθεια οργάνωσης πολυλειτουργικών αγροκτημάτων,  στα οποία θα υπάρχουν πολλοί τομείς ενασχόλησης όλης της οικογένειας.

   Αναφέρθηκε στο «στήσιμο»  οργανωμένων ηλεκτρονικών σελίδων του Υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και της Περιφέρειας, όπου θα δίνεται η δυνατότητα αναλυτικής πληροφόρησης για τα εκάστοτε προγράμματα, τις εκθέσεις, τις καλές πρακτικές, κ.λ.π.  καθώς και στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των συνεταιρισμών αλλά και στην εταιρική σύμπραξη μεταξύ συνεταιρισμών και μικρών παραδοσιακών επιχειρήσεων με κοινούς στόχους και προοπτικές. Επίσης, στη δυνατότητα  εξαγωγών των παραδοσιακών προϊόντων με την κάλυψη των απαιτούμενων προδιαγραφών.

   Μέσα στους στόχους του Υπουργείου είναι και η αναθέρμανση της «Ημέρας της αγρότισσας», προγραμματίζεται φέτος να διοργανωθεί μια συνάντηση στη Μυτιλήνη, κατά την οποία θα  έχουν την ευκαιρία οι εκπρόσωποι των γυναικείων συνεταιρισμών και επιχειρήσεων να γνωριστούν, να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

  Χθες 29/6 η κα Τσιομίδου, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας  κα Διονυσία Καλαντζή επισκέφτηκαν τον Αστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παραδοσιακής Τέχνης Απεράθου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μονής Νάξου «Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ».