Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος: Εφοριακοί εμφανίστηκαν σαν τουρίστες και αποκάλυψαν κύκλωμα αδήλωτων ακινήτων

Μύκονος: Εφοριακοί εμφανίστηκαν σαν τουρίστες και αποκάλυψαν κύκλωμα αδήλωτων ακινήτων

|

Φοροδιαφυγή στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών με επίκεντρο την Μύκονο έφερε στο φως η ΑΑΔΕ – Η επιχείρηση είχε τον κωδικό “Villa Juanita Dolores”

Τη φοροδιαφυγή που συντελείται στον τομέα της ενοικίασης πολυτελών κατοικιών στα νησιά και στα παραθαλάσσια θέρετρα της χώρας, έφερε στο φως μια νέα ειδική επιχείρηση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με την κωδική ονομασία «Villa Juanita Dolores».

Συγκεκριμένα, ομάδα τεσσάρων εφοριακών, μετά από έρευνα σε ιστοσελίδες, ανέθεσαν σε μεσιτικό γραφείο το οποίο δραστηριοποιείται στη Μύκονο, την αναζήτηση πολυτελούς καταλύματος, με σκοπό την ολιγοήμερη διαμονή τους στο «νησί των ανέμων». Μάλιστα, οι εν λόγω ελεγκτές εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι Ισπανοί τουρίστες! Το μεσιτικό γραφείο τούς ενημέρωσε ότι υπήρχε διαθεσιμότητα στις αρχές Αυγούστου.

Έτσι, στις 2 Αυγούστου οι ελεγκτές έφτασαν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, χρησιμοποιώντας ισπανικά ονόματα (Juanita, Dolores, Carlos, Antonio). Εκεί, πολυτελές όχημα που είχε στείλει το μεσιτικό γραφείο, τους παρέλαβε από την αίθουσα VIP του αεροδρομίου και τους οδήγησε σε βίλα γνωστού επιχειρηματία, στη Φτελιά.

Στη βίλα εμφανίστηκε η ιδιοκτήτρια του μεσιτικού γραφείου και ξενάγησε τους τέσσερις εφοριακούς στους χώρους του οικήματος. Στη συνέχεια, ζήτησε τα πλήρη στοιχεία των «πελατών», καθώς και τον τρόπο πληρωμής για τη μίσθωση τού καταλύματος. Σημειώνεται ότι το αντίτιμο που ζητήθηκε για 6 διανυκτερεύσεις ανερχόταν σε 25.000 ευρώ!

Τότε, οι εφοριακοί αποκάλυψαν την ιδιότητά τους και ζήτησαν τα στοιχεία της μεσίτριας και των πελατών που διέμεναν εκεί τις προηγούμενες ημέρες, καθότι η βίλα παρακολουθούνταν στενά και, ως εκ τούτου, οι ελεγκτές γνώριζαν ότι το ακίνητο ήταν μισθωμένο το προηγούμενο διάστημα.

Η μεσίτρια προθυμοποιήθηκε να συνεργαστεί με τους ελεγκτές, δηλώνοντας ότι πρόσφατα είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του διαχειριστή, που εκμεταλλεύεται το ακίνητο από τον ιδιοκτήτη, το ποσό των 19.200 ευρώ για 8 ημέρες διαμονής.

Η λεπτομερής έρευνα που ακολούθησε, αποκάλυψε τα εξής:

Τον Απρίλιο 2018 είχε υποβληθεί στο TAXIS δήλωση μίσθωσης του ακινήτου, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον μισθωτή εννέα ημέρες αργότερα. Πρόκειται για επαγγελματική/εμπορική μίσθωση, με μηνιαίο μίσθωμα 1.666,67 ευρώ και με δωδεκαετή περίοδο ισχύος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι για τα τέσσερα τελευταία χρόνια το μίσθωμα τριπλασιάζεται.
Όμως, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από μίσθωση ακινήτου και δεν υποβάλει έντυπο Ε2, με το εν λόγω ακίνητο να εμφανίζεται ως δευτερεύουσα κατοικία. Επιπλέον, ο μισθωτής του ακινήτου δεν δηλώνει εισόδημα από εκμετάλλευση ακινήτου, ούτε έχει κάνει έναρξη επιτηδεύματος ως όφειλε, παρ’ όλο που οι καταθέσεις των πελατών που μισθώνουν τη βίλα γίνονται σε δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Τώρα, και σε συνέχεια όλων αυτών, η ΑΑΔΕ προχωρά κατά προτεραιότητα σε τακτικούς ελέγχους και για τα δύο συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών