Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος: Χρηματοδότηση του Δήμου προς το Κέντρο Υγείας

Μύκονος: Χρηματοδότηση του Δήμου προς το Κέντρο Υγείας

|

Ο Δήμος Μυκόνου χρηματοδότησε με περίπου 80.000 ευρώ το Κέντρο Υγείας του νησιού σε μία προσπάθεια να καλυφθούν ανάγκες και να υπάρχει εύρυθμη λειτουργεία καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς 

“Επικεντρωνόμαστε στο Κέντρο Υγείας και την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοδοτώντας μέσα από δημοτικούς πόρους τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες κτιριακές συνθήκες και υποδομές, καθώς και τη λειτουργική ηλεκτρονική διαχείριση πληροφοριών και δεδομένων. Τα χρήματα των Δημοτών μας αξιοποιούνται και για την αναβάθμιση του τομέα της Υγείας!” Ποιος το αναφέρει αυτό; Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος για μία ακόμη φορά έβαλε την υπογραφή του, ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση προς το Κέντρο Υγείας του νησιού. Και δεν έχει σχέση με την επιδότηση προς τους γιατρούς, αλλά για θέματα υποδομών και εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.. 

Και όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο ενημέρωης ” Η Δημοτική Αρχή Μυκόνου, στηρίζοντας σταθερά και ενισχύοντας στην πράξη το Κέντρο Υγείας του νησιού, ενέκρινε τέσσερις νέες αναθέσεις προμήθειας ηλεκτρολογικών υλικών, υδραυλικών ειδών, ενός server και λειτουργικού λογισμικού συστήματος, προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας, που δεν καλύφθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, μετά από έγκριση των προδιαγραφών των μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας και εξασφάλιση δημοτικών πόρων, ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στις αναθέσεις ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας καλύπτοντας βασικές ανάγκες όσον αφορά τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις αλλά και ανάγκες όπως η ηλεκτρονική διαχείριση πληροφοριών μέσω νέου server και λειτουργικού λογισμικού συστήματος.

Συνολικά για το 2018 ο Δήμος Μυκόνου σε συνεννόηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Υγείας χρηματοδότησε ανάγκες του Κέντρου Υγείας με το συνολιό ποσό των 68.459,59€, πέρα των επιχορηγήσεων που αφορούν στο βοήθημα προς τους γιατρούς.

Συγκεκριμένα οι αναθέσεις περιλαμβάνουν:

  • Την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού για την ασφαλή παροχή και διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και τη δημιουργία υποδομής για την εγκατάσταση φωτισμού στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου λόγω έντονου υποφωτισμού.

  • Την προμήθεια και εγκατάσταση υδραυλικών ειδών.

  • Την προμήθεια κλιματιστικών σωμάτων για τη σωστή θέρμανση και ψύξη του κτιρίου.

  • Την προμήθεια νέου server, νέου λειτουργικού λογισμικού συστήματος, βάσης δεδομένων, backup, antivirus, την εγκατάσταση και παραμετροποίηση των υποδομών καθώς και τη μεταφορά των δεδομένων του LIS και την επανεγκατάσταση του LIS για το Κέντρο.

Τα ποσά που προκύπτουν από τις αναθέσεις ως δαπάνη για το Δήμο Μυκόνου, θα καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό των εξόδων.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά: «Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας για τους κατοίκους του νησιού μας.

Επικεντρωνόμαστε στο Κέντρο Υγείας και την εύρυθμη λειτουργία του χρηματοδοτώντας μέσα από δημοτικούς πόρους τις ανάγκες που υπάρχουν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες κτιριακές συνθήκες και υποδομές, καθώς και τη λειτουργική ηλεκτρονική διαχείριση πληροφοριών και δεδομένων. Τα χρήματα των Δημοτών μας αξιοποιούνται και για την αναβάθμιση του τομέα της Υγείας!

Αυτό συμβαίνει βεβαίως διότι ενώ το Κεντρικό Κράτος είναι ο μεγάλος «απών», εντούτοις εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στις δυσκολίες που προκύπτουν, ξεπερνώντας τυπικά εμπόδια και γραφειοκρατία, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στο ακέραιο.»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο