Μύκονος: Η ΑΑΔΕ έβαλε τα ...γυαλιά (λουκέτο) σε κατάστημα οπτικών

Μήπως να το λέγατε ρε παλικάρια "χτύπημα της κόμπρας"; Πιο πετυχημένο θα ήταν από το σχέδιο της ΑΑΔΕ που φέρει την κωδική ονομασία “Νυχτερινές πτήσεις στη Μύκονο”... Και στο οποίο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με τη συνδρομή των αστυνομικών του Τμήματος Μυκόνου ξεκίνησαν έναν δεύτερο κύκλο ελέγχων σαρώνοντας το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων, βάζοντας λουκέτα και κόβοντας τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες επιχειρηματίες.  Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων ή του Αιγαίου όπου βασική προύπόθεση η  ύπαρξη αεροδρομίου για να μπορούν οι ελεγκτές να έρχονται και να φεύγουν όσο γίνεται πιο γρήγορα και πριν προλάβουν τα ... τοπικά στόματα να αποκαλύψουν τις κινήσεις τους.. 

Τι έγινε στη Μύκονο; Η ντίσκο «Cinderella» στη Χώρα -στέκι πολλών επωνύμων και του μόδιστρου Λάκη Γαβαλά- αλλά και ένα κατάστημα οπτικών (!!!) το οποίο λειτουργεί στο Nammos Village, ήταν τα σημεία που επικεντρώθηκαν τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και ουσιαστικά άνοιξαν τον δεύτερο κύκλο των ερευνών.

Από τον έλεγχο στη disco διαπιστώθηκε πως δεν έκοβε αποδείξεις και για το λόγο αυτό αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη σφράγιση του καταστήματος από το μεσημέρι της Πέμπτης και για δύο ημέρες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο protothema.gr ότι οι ελεγκτές εμφανίστηκαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ως πελάτες του καταστήματος και μάλιστα για αρκετή ώρα έπιναν το ποτό τους με τον εκκεντρικό σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, ο οποίος φυσικά δεν γνώριζε μέχρι να αποκαλύψουν την ταυτότητα τους ότι oi ανέμελοι τουρίστες δεν ήταν παρά οι καμουφλαρισμένοι “ράμπο” της ΑΑΔΕ. 

Λίγες ώρες αργότερα και ειδικότερα στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, και έχοντας προηγηθεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων η σφράγιση του νυχτερινού κέντρου ακολούθησε έλεγχος στο Nammos Mall σε κατάστημα οπτικών. Eκει οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως είχαν να κάνουν με περίπτωση “μαιμού-αποδείξεων” σε ποσό που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τις 100.000 ευρώ! Το συγκεκριμένο κατάστημα έχει ανοίξει στο Nammos Mall πρόσφατα και διαθέτει πανάκριβα οπτικά για “χοντρά” και... εκλεπτυσμένα πορτοφόλια.