Μύκονος: Η συγνώμη του ιδιοκτήτη, η εξήγηση και ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ

Τα «χρυσά» καλαμάρια προκαλούν ακόμη την Κοινή Γνώμη… Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να χωνέψει ότι έστω και στο πιο ακριβό εστιατόριο της Ελλάδας  θα υπήρχε πελάτης που θα πλήρωνε 836 ευρώ για έξι μπίρες, έξι μερίδες καλαμαράκια και τρεις σαλάτες. Κι όμως έγινε. Στη Μύκονο και δη σε εστιατόριο της Παραλίας «Πλατύς Γιαλός» της Μυκόνου με Αμερικανό πελάτη να μιλάει για εξαπάτηση από τη στιγμή που στο σχόλιό του στο Trip Advisor, χαρακτηρίζει το προσωπικό του καταστήματος ως «μη τίμιο» από τη στιγμή που αρνήθηκε να του πάει κατάλογο με τιμές.

Ποια ήταν όμως η απάντηση του επιχειρηματία; Και μάλιστα εις διπλούν. Αρχικά ως σχόλιο την ταξιδιωτική ιστοσελίδα όπου χαρακτηρίζει τη χρήση της λέξης "απάτη" προσβλητική και ζητά την αναθεώρησή της κριτικής: «Αγαπητέ κύριε, οι σερβιτόροι λαμβάνουν παραγγελίες με βάση τις τιμές που αναφέρονται ξεκάθαρα στο μενού μας. Αν υπήρχε κάποια παρανόηση σχετικά με τις τιμές που σας έφερε σε δύσκολη θέση, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη. Ωστόσο. δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση από τη δική μας πλευρά. Θα εκτιμούσα αν διορθώνατε την κριτική σας και αφαιρούσατε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως "απάτη". Από την περιγραφή των γεγονότων, δεν βλέπω πώς μπορείτε να δικαιολογήσετε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Σας ευχαριστώ.»

Ενώ μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN TV έδωσε μία διαφορετική εκδοχή σε σχέση με αυτή που γνωρίζαμε «Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και 100 ευρώ το κιλό. Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία»

Απάντηση όμως στο γιατί δεν δόθηκε κατάλογος στους πελάτες δεν έδωσε… Α και μέσα σε όλα να και η ΑΑΔΕ… Και κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 12 φορολογικές παραβάσεις… Να υποθέσουμε ότι μία εξ αυτών ήταν και η απουσία απόδειξης όπως φαίνεται και στην ανάρτηση του Αμερικανού επισκέπτη;

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ και φωτογραφία: Eurokinissi

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News