Μύκονος - Πέτσας: Χρηματοδότηση 5,1 εκατ ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση (video)

Μύκονος - Naxospress

Την έγκριση της χρηματοδότησης, από το υπουργείο Εσωτερικών, του έργου του Δήμου Μυκόνου «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας σε υποδομές υδάτων και λυμάτων, αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Μυκόνου» -ύψους 5,1 εκατ. ευρώ- ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Το έργο αναμένεται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, στη Μεγάλη 'Αμμο και στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο, εξαιτίας της εκροής λυμάτων από βλάβη αντλιοστασίων στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Το πρόβλημα στον Πλατύ Γιαλό και στη Μεγάλη 'Αμμο θα λυθεί, άπαξ και δια παντός και οι εικόνες του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθούν», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας τη σημασία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη -και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών- τόσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες και τις στρατηγικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στο νησί.

Τι αναφέρει από τη πλευρά του, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς; «Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με επιπλέον επιστημονικό προσωπικό, καθώς και τα επιπλέον έργα που έχει ανάγκη η Μύκονος, ως ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, που φιλοξενεί εκατομμύρια επισκέπτες και συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας.
Χαίρομαι που, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η Πολιτεία με την ίδρυση της υποδιεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας, τη δρομολόγηση του διαγωνισμού για το χωροταξικό σχεδιασμό, την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και τη χρηματοδότηση με 18 εκατομμύρια ευρώ, έργων, για την ύδρευση και την αποχέτευση, επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το νησί μας.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να διασφαλίζουμε αυτά που αξίζει ο τόπος μας.»

 

Η έγκριση της χρηματοδότησης του νέου έργου της ΔΕΥΑ Μυκόνου έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα δύο εξίσου σημαντικά έργα αποχέτευσης που εκτελούνται, στο νησί, με χρηματοδότηση, επίσης, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για:

- Την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας Μυκόνου, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και

- Τη βελτίωση υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων ΔΕΥΑ Μυκόνου, ύψους 6,015 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το έργο ύδρευσης, ύψους 6,697 εκατ. ευρώ, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης της 'Ανω Μέρας Μυκόνου.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας  και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, καθώς και τους βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας, ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου και επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στα δύο ακόμη βασικά έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Μυκόνου, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News