Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΜύκονος - Πέτσας: Χρηματοδότηση 5,1 εκατ ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση (video)

Μύκονος – Πέτσας: Χρηματοδότηση 5,1 εκατ ευρώ για ύδρευση και αποχέτευση (video)

|

Χρηματοδότηση 5,1 εκατ. ευρώ για το έργο ύδρευσης και αποχέτευσης στη Μύκονο ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς 

Την έγκριση της χρηματοδότησης, από το υπουργείο Εσωτερικών, του έργου του Δήμου Μυκόνου «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας σε υποδομές υδάτων και λυμάτων, αρμοδιότητας της ΔΕΥΑ Μυκόνου» -ύψους 5,1 εκατ. ευρώ- ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Το έργο αναμένεται να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι, στη Μεγάλη ‘Αμμο και στον Πλατύ Γιαλό στη Μύκονο, εξαιτίας της εκροής λυμάτων από βλάβη αντλιοστασίων στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

«Το πρόβλημα στον Πλατύ Γιαλό και στη Μεγάλη ‘Αμμο θα λυθεί, άπαξ και δια παντός και οι εικόνες του καλοκαιριού δεν θα επαναληφθούν», ανέφερε ο κ. Πέτσας, τονίζοντας τη σημασία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη -και χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Εσωτερικών- τόσο για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όσο και για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους επισκέπτες και τις στρατηγικές επενδύσεις που μπορούν να γίνουν στο νησί.

Τι αναφέρει από τη πλευρά του, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκάς; «Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα την ανάγκη ενίσχυσης του Δήμου με επιπλέον επιστημονικό προσωπικό, καθώς και τα επιπλέον έργα που έχει ανάγκη η Μύκονος, ως ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, που φιλοξενεί εκατομμύρια επισκέπτες και συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας.
Χαίρομαι που, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, η Πολιτεία με την ίδρυση της υποδιεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας, τη δρομολόγηση του διαγωνισμού για το χωροταξικό σχεδιασμό, την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων της Δήλου και τη χρηματοδότηση με 18 εκατομμύρια ευρώ, έργων, για την ύδρευση και την αποχέτευση, επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το νησί μας.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να διασφαλίζουμε αυτά που αξίζει ο τόπος μας.»


 

Η έγκριση της χρηματοδότησης του νέου έργου της ΔΕΥΑ Μυκόνου έρχεται να συμπληρώσει τα άλλα δύο εξίσου σημαντικά έργα αποχέτευσης που εκτελούνται, στο νησί, με χρηματοδότηση, επίσης, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για:

– Την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας Μυκόνου, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ και

– Τη βελτίωση υποδομών για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων ΔΕΥΑ Μυκόνου, ύψους 6,015 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.

Παράλληλα, έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το έργο ύδρευσης, ύψους 6,697 εκατ. ευρώ, που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης της ‘Ανω Μέρας Μυκόνου.

Συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Μυκόνου, Κωνσταντίνο Κουκά, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας  και βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, καθώς και τους βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού Αλεόμανδρας, ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου και επιθεώρησε την εξέλιξη των εργασιών στα δύο ακόμη βασικά έργα υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Μυκόνου, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν