Μύκονος:λουκέτο σε νυχτερινό κέντρο, σύλληψη πέντε ατόμων με φιξάκια κοκαΐνης

Μπορεί όλα τα φώτα να πέφτουν στη νησιωτική Ελλάδα και δη στη Μύκονο όσον αφορά τις παραβάσεις αλλά όπως αποδεικνύεται και οι άλλες περιοχές και δη η Βόρεια Ελλάδα δεν πάει πίσω… Λαβράκια έβγαλαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στη Βόρεια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο καθώς όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία η φοροδιαφυγή καλπάζει. Συγκεκριμένα, σε 55 ελέγχους που έκαναν κλιμάκια της ΑΑΔΕ σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Σποράδες και Ξάνθη εντοπίστηκαν 39 παραβάτες και 157 φορολογικές παραβάσεις. Το ποσοστό της παραβατικότητας έφθασε το 71% (!!!)  Εκτός από την επιβολή των προστίμων από τους ελέγχους των κλιμακίων επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο σε ψαροταβέρνα στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, σε cafe στο Βόλο, σε κομμωτήριο στη Θεσσαλονίκη, σε μαγαζί με τουριστικά είδη και σε club στη Σκιάθο και σε beach bar στη Χαλκιδική. Επίσης, στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έκλεισαν για φορολογικές παραβάσεις ένα γνωστό club της Τρούμπας επειδή δεν είχε κόψει 26 αποδείξεις…

Και … η Μύκονος

Αλλά είπαμε… Αναφορά κακώς κείμενων χωρίς Μύκονο γίνεται; Δεν γίνεται… Στο πλαίσιο των ελέγχων που κάνουν συστηματικά στο «νησί των ανέμων», επέβαλλαν 48ωρο λουκέτο (έκλεισε για Κυριακή και Δευτέρα) στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Διονύσης Σχοινάς επειδή δεν είχαν κοπεί 20 αποδείξεις. Είναι το γνωστό club 4711 και από σήμερα λειτουργεί και πάλι… Επίσης στη Μύκονο, επιβλήθηκε πρόστιμο στους ιδιοκτήτες τουριστικού σκάφους που πραγματοποιεί δρομολόγια στη Δήλο επειδή δεν είχαν κοπεί στην ταμειακή 62 εισιτήρια αξίας 1240 ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπαίνει «λουκέτο» αλλά επιβάλλεται πρόστιμο που ξεκινά από τα 1.500 ευρώ.

Και ναρκωτικά

Όμως, η μεγάλη μάχη γίνεται για τον περιορισμό και της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών… Και από το πρωί της Κυριακής βρίσκεται κλιμάκιο της Δίωξης Ναρκωτικών στη Μύκονο… Σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος «σαρώνουν» τις «κόκκινες ζώνες» του νησιού για να βάλουν στο χέρι κυκλώματα που έφθασαν τις προηγούμενες ημέρες στο κυκλαδίτικο νησί, «φορτωμένοι» ναρκωτικά για να τα σπρώξουν σε επώνυμους και ευκατάστατους πελάτες. Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση έγινε έξω από γνωστό μπαρ στην περιοχή της Παράγκας το μεσημέρι της Κυριακής. Το μεικτό κλιμάκιο των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών και του Α.Τ Μυκόνου που είχαν στήσει από νωρίς καρτέρι και παρακολουθούσαν περίεργες κινήσεις μόλις βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία πέρασαν χειροπέδες σε πέντε άτομα – τρεις άνδρες και δυο γυναίκες – που κουβαλούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα τα πέντε άτομα – ένας Σέρβος υπήκοος και οι τέσσερις αλβανικής καταγωγής – πιάστηκαν να έχουν πάνω τους συνολικά 26 φιξάκια κοκαΐνης, 80 χασίς ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.500 ευρώ, 1300 δολάρια και μια σιδηρογροθιά.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του τμήματος Μυκόνου συνεχίζουν να «σαρώνουν» σημεία που έχουν «χαρτογραφήσει» και οι πληροφορίες λένε πως γίνεται «χοντρό» παιχνίδι από κυκλώματα που εκμεταλλεύονται την κίνηση του Δεκαπενταύγουστου για να προμηθεύσουν κυρίως με κοκαΐνη την επώνυμη πελατεία τους.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr