Ν. Μαριάς: Η Κομισιόν να χρηματοδοτήσει το μεταφορικό ισοδύναμο στα νησιά του Αιγαίου

Το σοβαρό ζήτημα της χρηματοδότησης εκ μέρους της ΕΕ του συνολικού κόστους που έχει σχέση με το μεταφορικό ισοδύναμο έθεσε για άλλη μια φορά μιλώντας στις 12/9/2018 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για την μελλοντική κινητικότητα στην ΕΕ ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «πράγματι η συζήτηση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για το πώς μπορούμε να έχουμε βιώσιμες μεταφορές, πώς δεν θα υπάρχει μόλυνση στο περιβάλλον, πώς θα έχουμε αυτόματα συστήματα κινητικότητας, όλα αυτά έχουν πάρα πολύ ενδιαφέρον».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο: «Σκέφτομαι τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου κυρία Μπουλτς, οι οποίοι ιδίως τον χειμώνα δεν μπορούν να μετακινηθούν από το ένα νησί στο άλλο ή να έρθουν από τα νησιά του Αιγαίου στην Αθήνα και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι το σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να υπάρξει ένα μεταφορικό ισοδύναμο, να έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν». 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:«Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί το μεταφορικό ισοδύναμο από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, γίνεται με κονδύλια κρατικά τα οποία δεν επαρκούν. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να εξετάσετε αυτό το θέμα, πώς θα υπάρξει χρηματική ενίσχυση του μεταφορικού ισοδυνάμου για να μπορούν πραγματικά να ανακουφιστούν και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες από τα νησιά του Αιγαίου που έχουν πραγματικά απομονωθεί». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News