Νάξος: Αίτημα για παράταση στη ρύθμιση αυθεραίτων

".... Πέραν  των μόνιμων εκκρεμοτήτων του  κρατικού μηχανισμού προς εμάς (σε ποια πλατφόρμα βρίσκονται αεροφωτογραφίες της επικράτειας με ημερομηνία λήψης 28/07/2011;)  και πολλών άλλων  ακόμη,  δεν είναι δυνατό σε συνθήκες πανδημίας να καλούμαστε να πραγματοποιούμε αυτοψίες σε ακίνητα όπου κατοικούν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και ευάλωτες ομάδες  ή να αναζητούμε αντίγραφα των οικοδομικών αδειών στα υπόγεια συνήθως των υπηρεσιών δόμησης ο ένας πάνω στον άλλον...".

Αυτό αναφέρεται στο αίτημα που κατέθεσε ο Σύλλογος Μηχανικών Νάξου (φέρει την υπογραφή του προέδρου Φραγκίσκου Ανεβλαβή και Χρυσόστομου Κυπριτζή) και ζητεί τι άλλο από την παράταση στις προθεσμίες για τα αυθαίρετα που ως γνωστό ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα...

Και μπορεί η κυβέρνηση να μιλάει για ένα απλό πάτημα κουμπιού στον υπολογιστή, οι μηχανικοι που καλούνται να ...πατήσουν αυτό το κουμπί, έχουν άλλη άποψη. Και το βλέπουν καθημεινά... Αρωγός στο αίτημά τους και ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Συρμαλένιος, που μετέφερε στη Βουλή το Αίτημα του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου να δοθεί παράταση στο ν.4495/2017, για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων καθώς και στη προθεσμία για την υποβολή των αρχείων του ν.4178/2013.

Ειδικότερα, κατατέθηκε η επιστολή του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου, ο οποίος ζητά να στηριχθεί το αίτημα όλου του τεχνικού κόσμου, να δοθεί παράταση στο ν.4495/2017, για όλες τις κατηγορίες αυθαιρέτων καθώς και στη προθεσμία για την υποβολή των αρχείων του ν.4178/2013.

Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται ότι πέραν των εκκρεμοτήτων του κρατικού μηχανισμού, δεν είναι δυνατό σε συνθήκες πανδημίας να καλούνται να πραγματοποιούν αυτοψίες σε ακίνητα όπου κατοικούν ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και ευάλωτες ομάδες ή να αναζητούν αντίγραφα των οικοδομικών αδειών στα υπόγεια συνήθως των υπηρεσιών δόμησης, όπου είναι ο ένας πάνω στον άλλον..

Δείτε την επιστολή στο τέλος του άρθρου

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News