Νάξος - Απείρανθος: Επιχειρηματίες ενώνουν τη φωνή τους και διαμαρτύρονται

Απείρανθος

".... Αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό να μην ανοίξει στη Νάξο γνωστό πολυκατάστημα γιατί θα ζημιωθούν οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις στη Χώρα. Γιατί όμως επιτρέπουν στους ντόπιους κολοσσούς να επελαύνουν και να κλείνουν τα μικρά μαγαζιά στα χωριά; ..."

Ποιος το αναφέρει και γιατί; Ομάδα επιχειρηματιών από την Απείρανθο σε ανοιχτή επιστολή με τίτλο "Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας" και με σημείο αναφοράς το άνοιγμα υποκαταστήματος γνωστού Super Market της Νάξου στην Απείρανθο. Και όπως τονίζουν στην επιστολή τους "Είμαστε λίγοι και ανίσχυροι. Αγωνιζόμαστε για το μεροκάματό μας, για τις οικογένειές μας, για τους ντόπιους παραγωγούς που μας εμπιστεύονται τα προϊόντα τους, για τον τόπο που διαλέξαμε να ζούμε τόσα χρόνια". 

Αναλυτικά, η επιστολή και η υπογραφή των επιχειρηματιών με τίτλο "Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας"... 

Να συστηθούμε

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στ΄ Απεράθου της Νάξου.

Της Νάξου των δύο ταχυτήτων. Εμείς κατοικούμε στην ξεχασμένη ορεινή. Παλεύουμε να επιβιώσουμε μέσα από τα μικρομάγαζά μας, παλεύουμε να παραμείνουμε στον τόπο μας.

Στο χωριό των εξακοσίων  κατοίκων λοιπόν έρχεται να ανοίξει το ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και άρα εμείς κλείνουμε. Πως να ανταγωνιστούμε τον κολοσσό; Πως να ρίξουμε τις τιμές στα προϊόντα που ο ίδιος μας προμηθεύει; Να παλέψουμε; Ενάντια σε ποιον; Η αγορά λέει είναι ελεύθερη. Ποιος θα μας στηρίξει; Ο Δήμος Νάξου; Ο Εμπορικός Σύλλογος;

Αγωνίζονται εδώ και πολύ καιρό να μην ανοίξει στη Νάξο γνωστό πολυκατάστημα γιατί θα ζημιωθούν οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις στη Χώρα. Γιατί όμως επιτρέπουν στους ντόπιους κολοσσούς να επελαύνουν και να κλείνουν τα μικρά μαγαζιά στα χωριά;

Είμαστε λίγοι και ανίσχυροι. Αγωνιζόμαστε για το μεροκάματό μας, για τις οικογένειές μας, για τους ντόπιους παραγωγούς που μας εμπιστεύονται τα προϊόντα τους, για τον τόπο που διαλέξαμε να ζούμε τόσα χρόνια.

Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας.

Θέλουμε στήριξη από τις αρχές και τους ανθρώπους  αυτού του τόπου για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Θέλουμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας.

Θέλουμε να ζήσουμε.

Οι υπογράφοντες 

  1. ΚΩΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
  2. ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΑΡΙΕΤΤΑ           ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
  3. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
  4. ΠΟΛΥΚΡΕΤΗ ΜΑΡΟΥΔΙΑ    ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ       
  5. ΑΜΟΡΓΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ      ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ
  6. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ       ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News