Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Επίσκεψη Πεταλωτή και ενημέρωση για νέες δράσεις

Υπήρχε περίπτωση να έρθει πολιτικός στη Νάξο για επίσκεψη και να μην περάσει από τα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου; Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην υπουργός και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος βρέθηκε στο νησί της Αριάδνης για να μιλήσει υπέρ της υποψηφιότητας Γιώργου Παπανδρέου... Και όταν βρέθηκε στα ... κεντρικά της ΕΑΣ και στο Τυροκομείο πήρε από πρώτο χέρι ενημέρωση για τις δράσεις που έρχονται από την "Ενωση"... 

Το σχετικό δελτίο ενημέρωσης σημειώνει  

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου υποδέχθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) τον Γιώργο Πεταλωτή.

Ο π. Υπουργός πραγματοποίησε επίσκεψη στο νησί μας και, στο πλαίσιο αυτής, βρέθηκε και στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ., όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτρης Καπούνης και οι Διευθυντές της εταιρείας, καθώς και ο εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιώργος Γκούφας.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε, ο κ. Καπούνης ενημέρωσε τον κ. Πεταλωτή για τα πεπραγμένα αλλά, κυρίως, για τα επόμενα σχέδια και τους στόχους της Ε.Α.Σ. Νάξου, όπως, για παράδειγμα, το νέο Τυροκομείο που η Ε.Α.Σ. δημιουργεί (μέσω Προγράμματος) και το δεύτερο Τυροκομείο που η ίδια ετοιμάζει στην ορεινή Νάξο για την τυροκόμηση του (Π.Ο.Π. προϊόντος πλέον) «Αρσενικού» Νάξου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Καπούνης ξενάγησε τον κ. Πεταλωτή στους χώρους του Τυροκομείου της Ε.Α.Σ. Νάξου, ενώ του εξήγησε πολύ αναλυτικά πώς η Ένωση παράγει τα εκλεκτά και διεθνούς φήμης τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα της χρησιμοποιώντας το φρέσκο, αγνό γάλα των ζώων της Νάξου και τηρώντας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας τους κανόνες της παραδοσιακής τυροκόμησης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News