Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Η πρόσκληση για συζήτηση από τον Υπουργό και η ανάγκη άμεσης βοήθειας στον κτηνοτρόφο (video)

Νάξος - ΕΑΣ Νάξου

Νέα έκκληση προς την Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων και να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν το σαρωτικό κύμα ακρίβειας σε πολύτιμα για εκείνους είδη έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, αυτήν την φορά απευθυνόμενος στον ίδιο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, στον «αέρα» της εκπομπής «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

«Η Πολιτεία δεν πρόσεξε τον Κτηνοτρόφο. Αν δεν υπάρξει κρατική επιδότηση οι κτηνοτρόφοι μας θα σφάξουν όλα τα ζώα τους, θα τελειώσουν!», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Δ. Καπούνης, ο οποίος, μάλιστα, ρώτησε τον Υπουργό τι θα συμβούλευε τον δικό του πατέρα, που ήταν κτηνοτρόφος, να κάνει σε αυτήν την δύσκολη περίσταση: να κρατήσει ή να σφάξει τα ζώα του;

Σκιαγραφώντας το μέγεθος του προβλήματος, ο Δ. Καπούνης εξήγησε και σε τι οφείλεται η έλλειψη της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ πρόσθεσε πως άλλοι τομείς της οικονομίας επιδοτήθηκαν σημαντικά αλλά όχι ο πρωτογενής.

Και ανέδειξε για μία ακόμη φορά την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας και του προϊόντος ΠΟΠ λέγοντας χαρακτηριστικά " τα ζώα δεν σιτίζονται καλά, έχουμε χάσει 7 τόνους περίπου γάλα σε σχέση με πέρυσι Εμείς ως προϊόν ΠΟΠ οφείλουμε να χρησιμοποιούμε γάλα από το νησί. Αντίθετα, βλέπουμε εταιρείες από την ηπειρωτική Ελλάδα να έρχονται να παίρνουν το γάλα. Πως θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί;" 

Ο κος Γεωργαντάς σε όλα αυτά μίλησε για τις συνολικές επιδοτήσεις που έχουν γίνει (σ.σ. δεν σχολίασε την πρόταση του κου Καπούνη για επιδότηση ανά κεφάλι ζώου) σημείωσε ότι με την τελευταια τροπολογία Κρήτη και νησιά θα μοιραστούν περίπου 12 εκατ ευρώ (σ.σ. τα οκτώ στην Κρήτη βέβαια) και ζήτησε από τον κο Καπούνη να βρεθούν στην Αθήνα για να ακούσει τις προτάσεις του.. Οπως είπε χαρακτηρστικά "Σας περιμένω με την αντιπροσωπεία της Ενωσης στο γραφείο μου να ακούσω τις προτάσεις σας" 

Ακούστε τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη στο 03:07 και στο 11:15 του παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News