Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος - ΕΑΣ Νάξου (Ιακ. Βαλέρης): Εντυπώσεις από το ταξίδι στην Agrotica...

Νάξος – ΕΑΣ Νάξου (Ιακ. Βαλέρης): Εντυπώσεις από το ταξίδι στην Agrotica 2022

|

Η παρουσία της ΕΑΣ Νάξου στην Agrotica 2022 μέσα από τα μάτια του αντιπροέδρου της Ιάκωβου Βαλέρη 

Η Ενωση Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου ενισχύοντας το δυναμικό της προφίλ, τόσο στην εξέλιξη των προϊόντων της, όσο και στις νέες προοπτικές και προκλήσεις του μέλλοντος, έδωσε το παρών της στην μεγάλη κλαδική έκθεση της Θεσσαλονίκης Agrotica 2022. 

Του Ιάκωβου Βαλέρη (www.travel.gr

Μετά από 4 χρόνια και μετά από αρκετές αναβολές, η σημαντική  Διεθνής έκθεση που αφορά στον Πρωτογενή τομέα, Agrotica είναι  γεγονός. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση που πραγματοποιείται ανά διετία στον τοµέα των γεωργικών μηχανημάτων, του εξοπλισμού και των εφοδίων στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, και μία από τις πέντε σημαντικότερες  εκθεσιακές διοργανώσεις του πρωτογενούς τοµέα στην Ευρώπη

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν υπήρξε στασιμότητα σε συναθροίσεις, εκθέσεις, παρουσίες κλπ., η Επιστήμη όμως, όπως η Έρευνα και η Τεχνολογία, προχώρησαν, αποφασίσαμε το διοικητικό συμβούλιο  με τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της ΕΑΣ Νάξου – ΑΕΣ – ΑΕ κ. Δημήτρη Καπούνη, να επισκεφτούμε την σημαντική αυτή έκθεση που αφορά τον τομέα μας, για ανεύρεση νέων Συνεργατών, Ζωοτροφών, Λιπασμάτων, Σπόρων και λοιπών μηχανημάτων νέας τεχνολογίας. 

Ο καιρός ήταν θαυμάσιος, σχεδόν καλοκαιρινός, παρά το προχωρημένο του Φθινοπώρου. Επίσης, θα πρέπει να σημειώσω ότι παρά τις προσπάθειές μας για ανεύρεση ξενοδοχείου, αυτό στάθηκε αδύνατον με συνέπεια να μείνουμε 16 χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο της έκθεσης. Στην Agrotica 2022 συμμετείχαν 2125  Ελληνικές εταιρείες και 52 εταιρείες από το εξωτερικό. Δηλαδή, 2177 εκθέτες.  Είχαν καλύψει όλα τα κτίρια της Helexpo, (15) , τον περιβάλλοντα χώρο μέχρι και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Όσο για τους επισκέπτες, κάθε ημέρα της έκθεσης γινόταν πανικός.  

Στην έκθεση συμμετείχε και η κορυφαία Συνεταιριστική Οργάνωση (ΕΘΕΑΣ) , με περίπτερο δικό της, στο οποίο μάλιστα έγινε και Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και ο Πρόεδρος κ. Καπούνης. Επίσης, την ίδια ημέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε ημερίδα σε συνεργασία της ΕΘΕΑΣ με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία παραβρέθηκαν πολλά Συνεταιριστικά στελέχη, Βουλευτές καθώς και ο Υπουργός κ. Γεωργαντάς, ο οποίος μάλιστα τα…….άκουσε από τους παρευρισκόμενους, για την αδιαφορία της Πολιτείας, όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα. Στην πιο πάνω Ημερίδα συμμετείχαμε και εμείς και την  οποία προσφώνησε ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο Πρόεδρος κ. Καπούνης μεταξύ άλλων υπενθύμισε στον Υπουργό τις δεσμεύσεις και υποσχέσεις του για τον αγροτικό κόσμο. Μάλιστα ο Υπουργός δεσμεύτηκε. σε επίσκεψη στο νησί  και στα γραφεία της ένωσης.

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Οι συνεργάτες που συναντήσαμε και συζητήσαμε ήταν αρκετοί. Μάλιστα την δεύτερη ημέρα της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς συνοδευόμενη και με επίσημο Γεύμα. Σ αυτήν συμμετείχε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Καπούνης με επίσημη Πρόσκληση, στην οποία συμμετείχαν Κορυφαία Συνεταιριστικά στελέχη υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων.

Μάλιστα προσερχόμενος ο κ. Καπούνης στην εν λόγω εκδήλωση, Κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας τον προσφωνεί: Καλώς τον Πρόεδρο της Καρδιάς μας. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει τις άριστες σχέσεις και την τέλεια συνεργασία που έχει η ΕΑΣ Νάξου με την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τρίτη ημέρα κύλησε πάλι με αναζητήσεις και συναντήσεις με διάφορες εταιρείες. Το βράδυ της τρίτης ημέρας ήταν προγραμματισμένο ένα event της Εταιρείας ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, (Εταιρεία Λιπασμάτων), στην οποία Βραβεύτηκε Η ΕΑΣ Νάξου διά του Προέδρου της, ως τον πιο Δυναμικά Αναπτυσσόμενο Συνεργάτη στον Ελλαδικό χώρο. 

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Η τέταρτη ημέρα της έκθεσης ήταν η μέρα της επιστροφή στο αγαπημένο νησί μας με τις Βαλίτσες μας γεμάτες από Νέα προϊόντα, Νέους Συνεργάτες και Νέες Εμπειρίες, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη Agrotica στην Θεσσαλονίκη το 2024

ΕΑΣ Νάξου: Δυναμικό παρών στην Agrotica 2022

Για άλλη  μια χρόνια η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, βραβεύτηκε στην καθιερωμένη τα τελευταία χρόνια της Agrotca  δεξίωση της κορυφαίας εταιρίας λιπασμάτων ΕΛΑΓΡΟΛΙΠ που η παρουσία της στην αγορά, είναι αποτέλεσμα της υψηλής ποιότητας και γνώσης στη θρέψη των καλλιεργειών. Κατέχοντας ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά, ως η μοναδική παραγωγός και εμπορική εταιρεία λιπασμάτων στην Ελλάδα  κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο με το όνομα της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας.

Οι πόρτες της Agrotica άνοιξαν για πρώτη φορά το 1985 στην Θεσσαλονίκη. Έκτοτε, κάθε διοργάνωσή της προσελκύει χιλιάδες κόσμου από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας που θέλει να ενημερωθεί για τις νέες τάσεις στον κλάδο, αλλά και τις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται παγκοσμίως. 

Ο Ιάκωβος Βαλέρης είναι β’ Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο