Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: Με τα 40 εκατ. ευρώ που θα δώσει το κράτος δεν λύνεται το πρόβλημα για τους παραγωγούς (video)

ΕΑΣ Νάξου

"Εάν νομίζουν ότι με τα 40 εκατομμύρια ευρώ που θα επιδοτήσουν τους κτηνοτρόφους λύθηκε το πρόβλημα, τότε απλά δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται στην αγορά"... Απλές, ξεκάθαρες κουβέντες από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρη Καπούνη... 

Οπως ακούμε στο σχετικό βίντεο από την ΕΑΣ Νάξου " Το ποσό των 40 εκατ. ευρώ προκειμένου οι κτηνοτρόφοι να στηριχθούν και να εφοδιαστούν με ζωοτροφές προτίθεται να δώσει η Κυβέρνηση.

Παρ’ όλ’ αυτά, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς λιπάσματα και ζωοτροφές έχουν πάει... στα ύψη, ενώ ειδικά οι δεύτερες είναι και λίγες σε ποσότητα στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι όπως τόνισε ο κος Καπούνης "θα φέρουμε από την Βουλγαρία ζωοτροφές Το κόστος αγοράς είναι στα 80 ευρώ ο τόνος για το ενσίρωμα καλαμποκιού και με τα μεταφορικά θα φτάσει στα 180 ευρώ. Θα φέρουμε 3000 μπάλες ζωοτροφές και ενώ θα της αγοράσουμε 240.000 ευρώ, θα δώσουμε και άλλες 190.000 ευρώ για μεταφορικά... Δεν υπάρχουν ζωοτροφές στην Ελλάδα γιατί πολύ απλά το κόστος για καλλιέργιες έχει εκτιναχθεί και δεν συμφέρει να προχωρήσουν οι αγρότες σε καλλιέργιες."  

Ομως, τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ, όμως, αφού οι ανατιμήσεις που υπάρχουν αναμένεται να φθάσουν στο τραπέζι του καταναλωτή, με τις τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα να σημειώνουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Οπως αναφέρει εδώ ο κτηνοτρόφος από την Ορεινή Νάξο, Πέτρος Αμοργινός "έχω 300 πρόβατα και πέρυσι σε καθημερινή βάση για να τα ταϊσω πλήρωνα 200 ευρώ. Φέτος, το κόστος έχει πάει στα 400 ευρώ... Ευτυχώς παραγγελίες υπάρχουν για το Πάσχα αλλά η τιμή δύσκολα θα πέσει κάτω από τα 6.30 ευρώ. Πέρυσι ήταν στα 5.30 ευρώ το κιλό για το κατσίκι... " 

Η κουβέντα έγινε σήμερα το πρωί ζωντανά στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και, μεταξύ άλλων, ο κος Καπούνης τονίζει: «Δεν υπάρχουν ζωοτροφές στην Ελλάδα, είναι λίγες. Η σίτιση των ζώων δεν θα γίνεται κανονικά, είναι ακριβά τα προϊόντα». 

Και τέλος ο κος Καπούνης ανέφερε ότι "καλό θα είναι ο αρμόδιος υπουργός να είναι πλήρως ενημερωμένος από τους παραγωγούς ώστε να έχει μία πλήρη εικόνα...  Δεν λύθηκε το πρόβλημα με τα 40 εκατομμύρια..." 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News