Νάξος - ΕΑΣ Νάξου: "Θα μπορέσει ο καταναλωτής να αγοράσει προϊόντα φέτος;" ( video)

ΕΑΣ Νάξου

Και να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε, πιστεύετε ότι οι καταναλωτές θα έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα προϊόντα; Μϊα ακόμη φωνή απόγνωσης... Από τη Νάξο και μέσω της ΕΑΣ Νάξου. Με την τιμή του πετρελαίου στο 1,80 ευρώ το λίτρο (έναντι 1,20 πέρυσι) με τη βενζίνη πάνω από τα δύο ευρώ το λίτρο και με τα μηχανήματα στο φουλ για την κάλυψη των αναγκών για την καλλιέργεια, οι παραγωγοί στην Νάξο είναι στο ...κόκκινο. 

Προβληματισμένοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τις μεγάλες αυξήσεις που έχουν σημειωθεί στις τιμές βασικών ειδών, όπως λιπάσματαπετρέλαιο και φυτοφάρμακα, προβληματίζονται για την επόμενη ημέρα...  Τόσο στη Νάξο όσο και σε όλη την Ελλάδα 

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ανέδειξε για άλλη μία φορά τούτο το σημαντικό ζήτημα, με τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Καπούνη, να μιλά για αυτό στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» και να τονίζει ότι «η Πολιτεία πρέπει να σταθεί δίπλα στους αγρότες. Φέτος βάζουμε πετρέλαιο στο 1,80 ευρώ ενώ πέρυσι ήταν στο 1,20 ευρώ!». 

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού του Γαλανάδου και πατατοπαραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πέρυσι είχα κόστη 800 ευρώ ανά στρέμμα, φέτος δεν ξέρω αν συμφέρει να καλλιεργήσω. Φέτος το στρέμμα θα μας στοιχίσει 1.300 ευρώ. Πρέπει η Πολιτεία να μας εντάξει σε κάποιες επιδοτήσεις γι’ αυτά τα θέματα, αλλά τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν ξέρω εάν θα μπορέσουν να καλύψουν τα προβλήματα». 

Από κοντά και η Κατερίνα Κοττάκη, η ... παπαράτσι της Νάξου όπως την αποκάλεσε ο κος Καπούνης με τους παρουσιαστές της εκπομπής να εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τις υπέροχες φωτογραφίες της που όπως τόνισαν "μας ταξιδεύουν"... 

Δείτε το σχετκό video 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News