Νάξος: Ενημέρωση από τη "Φιλοξενία" για την Gea και τις απαιτήσεις της

Η ώρα των απαντήσεων έφτασε… Πολύ κουβέντα και πάλι γίνεται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας για τα δικαιώματα που έχουν διάφορες εταιρίες σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα μουσικής και μουσικών… Και πάντα η καχυποψία έχει βασικό ρόλο σ’ αυτές τις συζητήσεις. Και η κουβέντα φτάνει και στη Νάξο. Μάλιστα, έφτασε έως και την δικαστική αίθουσα… Και τώρα έρχεται η ώρα της σωστής ενημέρωσης. Και πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία», που χάρη στους νομικούς με τους οποίους συνεργάζεται θα προσφέρει τις πλέον έγκυρες νομικές συμβουλές σε όσους έχουν την ανάγκη της. Και βέβαια αυτή η ενημερωτική πράξη (την προσεχή Τρίτη 3 Οκτωβρίου) έχει και προληπτικό χαρακτήρα… Οπότε καλό είναι να δώσουν το παρών όσο γίνεται περισσότεροι για να υπάρξει και γενική στρατηγική αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων…

Ας δούμε το σχετικό δελτίο που εξέδωσε η «Φιλοξενία» και είναι ενημερωτικού χαρακτήρα

«Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση την Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 14:00 το μεσημέρι στα γραφεία του (δίπλα στο επιμελητήριο στον περιφερειακό) με θέμα τις απαιτήσεις της εταιρείας GEA –GRAMMO, ΕΡΑΤΩ, ΑΠΟΛΛΩΝ, Ενιαίος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και είσπραξης του συγγενικού δικαιώματος των παραγωγών υλικών φορέων και ήχου και των ερμηνευτών εκτελεστών καλλιτεχνών.

Η ενημέρωση θα γίνει από τους νομικούς που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα για λογαριασμό του Σωματείου. Θα απαντηθούν τα ερωτήματα και θα χαραχθεί η στρατηγική αντιμετώπιση του θέματος.

Η συγκέντρωση αφορά :

· Όλους τους επαγγελματίες που ήδη διώκονται από την πιο πάνω εταιρεία και τους έχει κοινοποιηθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

· Όλους τους επαγγελματίες που ήδη πληρώνουν αντίτιμο στην πιο πάνω εταιρεία.

· Όλους τους επαγγελματίες που η εταιρεία τους ενοχλεί και απαιτεί να εισπράξει αντίτιμο  από αυτούς και μάλιστα τις περισσότερες φορές και υπέρογκα αναδρομικά.

· Όλους τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης που στις επιχειρήσεις τους αναπαράγουν ήχο ή εικόνα με μηχανικά μέσα

Στη συνάντηση μπορούν να παρευρεθούν όχι μόνο επαγγελματίες Εστίασης αλλά και όσοι ασχολούνται με επαγγέλματα που χρησιμοποιούν ηχητικά μέσα στους χώρους τους  προκειμένου να ενημερωθούν για τη νομική υπόσταση των απαιτήσεων της εταιρείας.

Όσοι τους έχουν κοινοποιηθεί δικόγραφα , αγωγές, ασφαλιστικά μέτρα καλό θα είναι να τα έχουν μαζί τους. Για τις τρέχουσες, άμεσες και επείγουσες  ανάγκες του Σωματείου με την ευκαιρία της συνάντησης οι παρευρισκόμενοι καλούνται να καταβάλλουν 10 ευρώ.

Η συνάντηση δεν θα επαναληφθεί διότι οι ομιλητές θα αναχωρήσουν για Αθήνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News