Νάξος - Φιλώτι: Δυσαρέσκεια για τη τιμή του γάλακτος

Την αντίθεσή τους στην τιμολογιακή πολιτική της ΕΑΣ Νάξου να μειώσει "ξαφνικά" τιμή του κιλού στο γάλα που αγοράζει. εξέφρασαν τα μέλη της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ (14/01) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Φιλωτιτών από κοινού με κτηνοτρόφους από  το  Δαμαριωνα.

Συγκεκριμένα όπως διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κτηνοτροφική  Ενωση Φιλωτίου Νάξου "η Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου αγοράζει σήμερα με 0,72 λεπτά το κιλό το γάλα και με μια αιφνίδια απόφασή της, η τιμή από την 1η Φεβρουαρίου  θα κατέβει στα 0,67 λεπτά το κιλό".

Όπως αποφασίστηκε από κοινού στη συνέλευση των μελών της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτίου με τους κτηνοτρόφους από το Δαμαριώνα, Θα ζητήσουν συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου (αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου), προκειμένου να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και να ζητήσουν την ανάκληση της άδικης και ασύμφορης (σ.σ. όπως την χαρακτηρίζουν) απόφασης για μείωση της τιμής.

Οι κτηνοτρόφοι  μάλιστα διερωτώνται πως είναι δυνατόν η διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου από την μια να μειώνει ξαφνικά την τιμή του κιλού το γάλα που αγοράζει και από την άλλη ότι εκείνη πουλάει στους κτηνοτρόφους να (τροφες –φαρμακα ) να ανεβαίνουν συνεχώς.  Και βέβαια αφήνουν να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε δεν αποκλείουν να υπάρξουν κινητοποιήσεις... Και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό,,,