Νάξος: Η δικαίωση του αγώνα για τα μέλη του Σωματείου "Φιλοξενία"

Η μάχη σκληρή.. Αλλά είναι δεδομένο ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να φτάσουν στη νίκη οι επιχειρηματίες. Και στη Νάξο το «Ισχύς εν τη Ενώσει» δεν είναι απλά ένα Moto αλλά τρόπος ζωής και δη για τους ανθρώπους της Μαζικής Εστίασης… Και το Σωματείο «Φιλοξενία» με πολύ δουλειά, πίστη στις δυνατότητές του και κυρίως στο δίκαιο του αγώνα, απέναντι στις αιτήσεις του οργανισμού GEA με τη καταβολή  χρηματικού ποσού ως δικαιώματα μουσικής σημείωσε επιτυχία… Κι αυτό γιατί απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο Νάξου οι αιτήσεις εις βάρος των είκοσι  επιχειρηματιών, ενώ θα υπάρξει και συνέχεια με νέα δικαστική μάχη στις 20 Ιανουαρίου για επιπλέον δέκα επιχειρηματίες του νησιού… 

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το σωματείο «Φιλοξενία» που φέρει την υπογραφή των Απόστολου Καρεγλά (Πρόεδρος) και Γιάννη Παπαδόπουλου (Γενικός Γραμματέας) αναφέρει: 

«Δημοσιεύτηκαν  από το Πρωτοδικείο Νάξου οι υπ αριθμ 165/2017 και 166/2017 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου το όποιο κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων δίκασε τις αιτήσεις του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης GEA (GRAMMO, EΡΑΤΩ. ΑΠΟΛΛΩΝ , ΕΝΙΑΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ) κατά πλήθος επαγγελματιών μαζικής εστίασης του νησιού μας. Με τις παραπάνω αποφάσεις απορρίφθηκαν στο σύνολο τους οι κρινόμενες αιτήσεις και επιδικαστήκαν τα δικαστικά έξοδα υπέρ των επαγγελματιών.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που πορεύθηκε  μέσω του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και των νομικών εκπροσώπων του κκ Κυριάκου Δημητρίου & Σπύρου Μαθιουδάκη δικαιώθηκε απολυτά για την επιλογή της.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις αξιολογούνται ως  μία επιτυχία του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» τόσο όσο προς τον τρόπο χειρισμού του θέματος αλλά και ως προς το
αποτέλεσμα το οποίο εξυπηρετεί τις αρχές του Σωματείου που είναι η προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.   

Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουν οι μικροί και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες κυρίως των οικογενειακών επιχειρήσεων απαιτείται συσπείρωση γύρω από το Σωματείο προκειμένου ο καταστηματάρχης να αντιμετωπίσει τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά στην επιχειρηματικότητα».