Νάξος - Κ. Φάρκωνας: Το "ευχαριστώ" στην Μονογυιού και "επιτέλους ο κλάδος μας ακούγεται"

«Το ζήτημα της προσκόμισης διεθνούς άδειας οδήγησης για τους επισκέπτες  από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία υπήρξε δυστυχώς ένας από τους πολλούς παραλογισμούς που ενδημούν στη χώρα μας.  Από τον πρώτο καιρό της θητείας μου και σε συνεργασία με τα σωματεία ενοικιαζόμενων οχημάτων των Κυκλάδων προσπάθησα να αναδείξω αυτό το πρόβλημα που δυσφημούσε τη χώρα μας και έθετε εμπόδια  στην οικονομική δραστηριότητα τέτοιων επιχειρήσεων.... " 

 Αυτό είχε αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η βουλεύτρια Κατερίνα Μονογυιού το πρωί της 5ης Νοεμβρίου μέσω δελτίου ενημέρωσης σχετικά με την ψήφιση διάταξης που είχε ενταχθει στο σχέδιο νόμου "Οδηγώντας με Ασφάλεια" του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία επισκεπτών από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο... Κι εδώ είχε βάλει το χεράκι του και ο Κώστας Φάρκωνας,  Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Και Εκμισθωτών Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων Και Μοτοσυκλετών και Πρόεδρος του Συλλόγου Εκμισθωτών Μοτοποδηλάτων και Μοτοσυκλετών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και του Υπεύθυνου επικοινωνίας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Και Εκμισθωτών Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων Και Μοτοσυκλετών και Αντιπροέδρου Συλλόγου Εκμισθωτών Μυκόνου, Χρήστου Ρίζου..

Και σήμερα έρχεται ο Κώστας Φάρκωνας, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς την βουλεύτρια κα Μονογυιού και τόνισε ότι "επιτέλους, η φωνή μας ακούγεται"... Τόνισε δε "  Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος αλλά και όλο το προεδρείο της ομοσπονδίας μας, είμαστε ευγνώμονες στην βουλευτή μας Κατερίνα Μονογυιού για την απεριόριστη βοήθεια που έχει προσφέρει στον κλάδο. Μας έχει ανοίξει πόρτες, πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφέρεται για το μέλλον μας. Παράλληλα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και στον πρώην υφυπουργό Μεταφορων Κο Γιάννη Κεφαλογιάννη για την βοήθειά του . Μας άκουσε , χωρίς φανφάρες και υποσχέσεις δούλεψε και έφερε εις πέρας τροποποιήσεις που ανεβάζουν το επίπεδο στον κλάδο μας".

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση , μετά από χρόνια , να νιώθουμε πως επιτέλους ικανοποιήθηκε το αίσθημα δικαίου όλων των συναδέλφων μας. 

Η Κυρία Μονογιού , βουλευτής Κυκλάδων , έκανε πάλι το θαύμα της. Σε συζητήσεις που είχαμε μαζί της, είχε θέσει ως στόχο την διόρθωση της αδικίας σχετικά με τον χρόνο χρήσης των οχημάτων μας αλλά και το θέμα των διεθνών διπλωμάτων.

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

Κατόπιν αιτήματος εδώ και 1,5 χρόνο  του Προέδρου Κωνσταντίνου Φάρκωνα και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών - Εκμισθωτών Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων και Μοτοσικλετών και Προέδρου του Συλλόγου Εκμισθωτών Μοτοποδηλάτων - Μοτοσυκλετών Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και του Υπεύθυνου επικοινωνίας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών - Εκμισθωτών Ενοικιαζομένων Μοτοποδηλάτων - Μοτοσυκλετών και Αντιπροέδρου Συλλόγου Εκμισθωτών Μυκόνου, Χρήστου Ρίζου, η Κατερίνα Μονογυιού βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τον τέως Υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και νύν Πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, προέβη σε μία σειρά πρωτοβουλιών ώστε να διευθετηθεί οριστικά αυτό το θέμα.

Με παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού δίνεται πλέον τέλος στη διεθνή άδεια οδήγησης για τους επισκέπτες από Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία και Ηνωμένο Βασίλειο

Με το δίπλωμα οδήγησης της χώρας τους και χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης διεθνούς άδειας οδήγησης θα μπορούν να οδηγούν πλέον στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες απόδημοι και επισκέπτες από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου “Οδηγώντας με Ασφάλεια” του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσονται από αχρείαστη ταλαιπωρία, οικονομικό κόστος και γραφειοκρατία οι επισκέπτες αυτών των χωρών, βελτιώνοντας παράλληλα και καθιστώντας ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό την Ελλάδα.

Εγώ προσωπικά ως πρόεδρος αλλά και όλο το προεδρείο της ομοσπονδίας μας, είμαστε ευγνώμονες στην βουλευτή μας Κατερίνα Μονογυιού για την απεριόριστη βοήθεια που έχει προσφέρει στον κλάδο. Μας έχει ανοίξει πόρτες, πιέζει προς κάθε κατεύθυνση και ενδιαφέρεται για το μέλλον μας. Παράλληλα ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας και στον πρώην υφυπουργό Μεταφορων Κο Γιάννη Κεφαλογιάννη για την βοήθειά του . Μας άκουσε , χωρίς φανφάρες και υποσχέσεις δούλεψε και έφερε εις πέρας τροποποιήσεις που ανεβάζουν το επίπεδο στον κλάδο μας.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν υπήρξε βουλευτής και υπουργός που μας στήριξε με όλες του τις δυνάμεις!

Σας ευχαριστούμε ξανά!

Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Φάρκωνας Κων/νος

Μονογυϊού - Μύκονος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News