Νάξος: Κακώς ήρθαν τα ...λουκέτα

Ε ήρθε και η ώρα της Νάξου, τώρα στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Μετά το λουκέτο σε καταστήματα κάθε είδους σε Σαντορίνη (κοσμηματοπωλείο / ξενοδοχείο), Πάρο (παρκινγκ) και Μύκονο (μπαρ) ήρθε και η ώρα της Νάξου…. Οι έλεγχοι είναι συνεχόμενοι αυτό το διάστημα και επιλεκτικοί. Μάλιστα την περασμένη Κυριακή ήταν τα μέλη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (πρώην ΣΔΟΕ) στον Απόλλωνα αποδεικνύοντας ότι δεν μένουν μόνο στις μεγαλύτερες πόλεις των νησιών αλλά γυρίζουν παντού.

Μέχρι στιγμής η Νάξος δεν είχε πρόβλημα με παραβάσεις τέτοιες που να δικαιολογούν λουκέτο. Εκτός από εκείνο το τρελό δημοσίευμα με τα …ερωτευμένα ζευγάρια των εφοριακών που γύριζαν στα τουριστικά νησιά (Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο) τσεκάροντας καταστήματα και συμπεριφορές… Άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα (22/08) από πανελλαδικές εμβέλειας εφημερίδα που ανέφερε ότι στη Νάξο υπάρχει επιχείρηση που τζιράρει 30.000 ευρώ την ημέρα αλλά δηλώνει το 1/10. Παρόλα αυτά δεν μπήκε λουκέτο, την ώρα που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας ειδήσεις για λουκέτα σε παρκινγκ.

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου κυκλοφόρησε έντονα η φημολογία για λουκέτο σε δύο επιχειρήσεις της Νάξου. Και αυτή η φήμη που κυκλοφόρησε το πρωί επισημοποιήθηκε λίγο αργότερα. Όλες είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και θα μείνουν κλειστές για 48 ώρες. Παράλληλα κυκλοφόρησε η φήμη για μία ακόμη αλλά αυτό ελέγχεται. και όπως προβλέπει ο Νόμος για να μπει λουκέτο σε μία επιχείρηση 48 ωρών, αυτή θα πρέπει να μην έχει κόψει ένα συγκεκριμένο (άνω των 10) αποδείξεων. 

Όπως κι εάν είναι, ήρθαν τη λουκέτα στη Νάξο και σίγουρα κανείς δεν είναι χαρούμενος. Όχι γιατί εμφανίστηκαν στη Νάξο αλλά γιατί καλό είναι να μην εμφανίζονται πουθενά και οι σχέσεις κράτους – επιχειρηματιών να γίνονται όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρες…