Νάξος - Καπούνης: "Τέλος του χρόνου δεν θα έχουμε γάλα.... " (video)

ΕΑΣ Νάξου

«Tα πράγματα πάνε προς το χειρότερο και, αν δεν στηρίξει τον πρωτογενή τομέα η Πολιτεία, ως το τέλος του χρόνου γάλα και κτηνοτροφία στην Νάξο δεν θα υπάρχουν!». 

Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Στον «αέρα» της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μίλησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών ΝάξουΔημήτρης Καπούνης και, γι’ άλλη μια φορά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για τους Ναξιώτες (κι όχι μόνο) κτηνοτρόφους που λυγίζουν κάτω απ’ το τεράστιο βάρος του κόστους σε ζωοτροφές, ενέργεια, αναλώσιμα, λιπάσματα και άλλα βασικά είδη, σε μία δυσάρεστη κατάσταση που έχει άμεσα επηρεάσει και την παραγωγή της εμβληματικής Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ.

Μάλιστα, παρότι ευχήθηκε να μην γίνει... μάντης κακών, ο Δ. Καπούνης σχολίασε ότι «τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο και, αν δεν στηρίξει τον πρωτογενή τομέα η Πολιτεία, ως το τέλος του χρόνου γάλα και κτηνοτροφία στην Νάξο δεν θα υπάρχουν!».

Σε ερώτηση του κου Οικονόμου ποιες προτάσεις καταθέτει στον υπουργό κο Σκρέκα που ήταν στο στούντιο, ο κος Καπούνης ανέφερε "παράταση στην απόδοση της Επιστρεπτέας, μείωση στο κόστος πετρελαίου που έχει περάσει τα 2 ευρώ αλλά και επιδότηση τόσο στη μεταφορά προίόντων όπως κι ανά κεφάλι των ζώων όπως γίνετια στο εξωτερικό" 

Επίσης, στην κάμερα μιλησε και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Νίκος Ζαχαράτος που αναφέρθηκε στο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα σημείωσε "πέρυσι είχα πληρώσει 218 ευρώ και φέτος 1253 ευρώ για την ίδια κατανάλωση... Με ρήτρα αναπροσαρμογής στα 800 ευρώ. Που θα τα βρω για να τα δώσω;"

Την δική του απάντηση έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας, που ήταν παρών στο στούντιο της εκπομπής και αφού τόνισε ότι "οι κτηνοτρόφοι ειδικά έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται γιατί έχουν σοβαρά προβλήματα" στη συνέχεια πρόσθεσε "έρχονται και νέες παρεμβάσεις και μάλιστα για το ηλεκτρικό ρεύμα οι αγρότες θα έχουν επιτροφή ακόμη και στο 90%".... 

 

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News