Νάξος - Καταγγελία: "Γιατρός" χτυπάει γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και παίρνει χρήματα

Συνεχώς η Αστυνομία και δη αυτή που έχει ως αρμοδιότητα το ηλεκτρονικό έγκλημα, δίνει συμβουλές για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες κυρίως από άγνωστους που ζητάνε λεφτά για διάφορους λόγους. Πριν από μερικές ημέρες είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι μέσω τοπικού τηλεφώνου (δηλαδή της Νάξου) αρκετοί είναι αυτοί που επιχειρούν να …κλέψουν συμπολίτες μας με πρόφαση θέματα υγείας συγγενών προσώπων.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και στην Εισαγγελία έχουμε καταθέσεις από τουλάχιστον τέσσερα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων του νησιού, ότι έπεσαν θύμα μίας πολύ καλά στημένης απάτης, έχοντας αφήσει άφωνους ακόμη και ειδικούς στο τραπεζικό σύστημα με τον τρόπο παρουσίασης παραστατικών. Και η απώλεια των χρημάτων ξεπερνάει σε πρώτη ενημέρωση ακόμη και τις δέκα χιλιάδες ευρώ..

Πως έχει η υπόθεση; Ο εν λόγω απατεώνας χρησιμοποιεί το όνομα ενός εκ των πλέον γνωστών γιατρών της Νάξου και επικοινωνεί Παρασκευή (και μάλιστα μετά τις 6 το απόγευμα) με γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Κλείνει αυτοκίνητα σε συγκεκριμένο όνομα για μία ή δύο ημέρες και μετά από λίγο στέλνει το καταθετήριο που όμως σε σχέση με το ποσό που έχει οριστεί είναι δεκαπλάσιο του αρχικού (πχ 3000 ευρώ αντί για 300)... Επικοινωνεί μετά από λίγο εκ νέου και ζητάει επιστροφή χρημάτων προφασιζόμενος ότι έχει κάνει λάθος…  Και μάλιστα είναι ιδιαίτερα φορτικός αναγνωρίζοντας το λάθος του και ζητώντας άμεσα τα χρήματα γιατί λόγω σαββατοκύριακου τα έχει ανάγκη….

Με δεδομένο ότι τα γραφεία είναι δύσκολο λόγω Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου που έρχεται να έχουν έλεγχο των χρημάτων που έχουν μπει στους λογαριασμούς τους ή να επικοινωνήσουν με τις τράπεζες, ενδίδουν…

Αποτέλεσμα; Την πρώτη εργάσιμη που μπορούν να έχουν έλεγχο στους λογαριασμούς, διαπιστώνουν το μέγεθος της απάτης.  Και ουσιαστικά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, καθότι τα χρήματα είτε είναι δεσμευμένα σε συγκεκριμένο λογαριασμό (σ.σ. χρειάζεται έγκριση από τον ιδιοκτήτη του λογαριασμού για να ανοίξει από την οικεία τράπεζα) είτε έχουν χαθεί μέσω ανάληψης..

Και τις δύο τελευταίες ημέρες στο Αστυνομικό Τμήμα Νάξου, έχουμε τουλάχιστον τέσσερις επιχειρηματίες του νησιού που έχουν προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά, όπως άλλωστε το ίδιο έκανε και ο γιατρός που εν αγνοία του έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην απίστευτη αυτή ιστορία...

Οι Αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο απατεώνας είχε…  χτυπήσει και αρχές καλοκαιριού ερχόμενος σε επαφή με ξενοδόχους, χωρίς όμως να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση (σ.σ. προφανώς το έκανε μία ή δύο φορές), γνωρίζουν την μέθοδό του και εντυπωσιάζει η άριστη γνώση που έχει των ανθρώπων με τους οποίους επικοινωνεί. Είναι ιδιαίτερα φιλικός, γνωρίζει σχεδόν όλους τους συγγενείς και φίλους του ... θύματος και δίνει την αίσθηση ότι είτε έχει συνεργάτη στο νησί, είτε ο ίδιος για πολλά χρόνια ήταν εδώ ή είναι εδώ και ξέρει πρόσωπα και πράγματα.

Σε δύσκολη θέση βέβαια και ο γιατρός που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο νησί και έχει μπλεχτεί το όνομά του χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι… 

Οπότε προσοχή στις επικοινωνίες. Είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, είτε σε προσωπικό...