Νάξος - Κόρωνος: Αποδεκτό το αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών

"Επιτέλους! Μετά από συνεχιζόμενες πιέσεις μας επί 14 μήνες, τελικά αποδέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών το δίκαιο αίτημα μας για την μείωση της αντικειμενικής αξίας στα ακίνητα της Κορώνου και από 900 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, δεσμεύτηκε στην συνάντηση που είχαν (για αυτό το θέμα) με τον τέως υπουργό κ. Βρούτση να το κατεβάσει στα 500,00 ευρώ".

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται από τη Κοινότητα Κορώνου, με τον πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάκη να χαμογελάει και όχι άδικα... Απόδοση δικαιοσύνης προφανώς θα λέγαμε εμείς. Και καλό θα ήταν να υπάρξει αντίστοιχη μείωση και για άλλες περιοχές της Νάξου, όπως είχε γίνει και στην Τήνο πριν από αρκετούς μήνες... Ανάλογη κίνηση έγινε κι από το Δήμο Μυκόνου... Και είναι λάθος να παλεύεις για 14 μήνες για αυτονόητα θέματα....  Οι στρεβλώσεις άλλωστε είναι δεδομένες εδώ και χρόνια πάνω σ' αυτό το θέμα των αντικειμενικών αξιών... Από το 2018 παλεύουμε για την αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες....  

Ας δούμε και την επιστολή που είχε στείλει ο πρόεδρος της Κοινότητας Κορώνου για το αίτημα μείωσης αντικειμενικών αξιών.. 

Αξιότιμε κύριε υπουργέ, σας γνωρίζουμε ότι στην Κοινότητά μας Κορώνου Νάξου Νομού Κυκλάδων, η αντικειμενική αξία των ακινήτων μας είναι 900,00 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο!!! Αυτό βέβαια δεν έγινε από σας και δεν σας επιρρίπτουμε ευθύνες αλλά σας το θέτουμε υπόψη σας για να το διορθώσετε.

Για πολλούς λόγους η προαναφερόμενη αντικειμενική αξία για το χωριό μας είναι εντελώς απαράδεκτη!

Πρώτον διότι η αξία των ακινήτων μας δυστυχώς έχει πέσει κατακόρυφα! Δεύτερον διότι χωριά της Νάξου πολύ μεγαλύτερα από μας, που είναι παραδοσιακά και πιο εύρωστα, έχουν 550,00 ευρώ αντικειμενική αξία. Με βάση λοιπόν την υπάρχουσα κατάσταση του χωριού μας, ο ορισμός της αντικειμενικής αξίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 350,00 ευρώ.

Είμαστε ένα χωριό ορεινό της Βόρειας Νάξου που μαστίζεται τις τελευταίες δεκαετίες από την μετανάστευση,  και έχουμε φτάσει στα όρια μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας! Για να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές το Σχολείο μας έχει 5 παιδιά!  Και το κρατάμε ανοιχτό με μεγάλη προσπάθεια και κατανόηση από την πολιτεία. Κι ακόμα για να έχετε πληρέστερη εικόνα:

Ως πρόεδρος της Κοινότητας δέχομαι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες για κάποια σπίτια που καταρρέουν και θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών και οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να τα πουλήσουν! Μάλιστα ιδιοκτήτης ετοιμόρροπου σπιτιού εις θέση Ανεγυρίδα, μου είπε: πρόεδρε βγάλε μία ανακοίνωση να το δώσω δωρεάν!..   

Κύριε υπουργέ, για όλους τους παραπάνω λόγους αιτούμεθα την παρέμβασή σας, για να διορθώσετε την αντικειμενική αξία στα ακίνητα της Κορώνου, διότι αδικείται βάναυσα και παράλογα το χωριό μας και η όλη κατάσταση γίνεται εμπόδιο για τις όποιες πωλήσεις, αλλά και επιφέρει τέτοιες οικονομικές επιβαρύνσεις που συντελεί αρνητικά στην προσπάθειά μας για να ορθοποδήσει το χωριό μας… 

 

      

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News