Νάξος - Λιμάνι: Αποκατάσταση ζημιών στο κρηπίδωμα απέναντι από τη Μυρτιδιώτισσα

Ναξος - Λιμάνι

Καιρός δεν ήταν; Αρκετά τα προβλήματα και κυρίως ο κίνδυνος ατυχήματος από τους πολίτες στην χερσαία ζώνη. Και σε ένα σημείο με επισκεψιμότητα καθότι μιλάμε για την προβολή απέναντι από την Μυρτιδιώτισσα στο λιμάνι της Νάξου.

Όμως η μελέτη πλέον είναι στα χέρια της Δημοτικής Αρχής και όπως σημειώνει στην σχετική ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Η προσπάθειά μας συνεχίζεται για τη δημοπράτηση του έργου.»

Αναλυτικά…

2.jpgΠαρελήφθη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο η μελέτη «Αποκατάσταση ζημιών  κρηπιδώματος έναντι Μυρτιδιώτισσας λιμένα Νάξου». Η εκπόνηση της μελέτης, η οποία ανατέθηκε στον ανάδοχο τον Ιούλιο του 2021 και αποσκοπεί στην αποκατάσταση των ζημιών και ρηγματώσεων του κρηπιδώματος, περιλαμβάνει την Τεχνική Έκθεση, Σχέδια Μελέτης αλλά και τα Τεύχη Δημοπράτησης, όπως αυτά ελέγχθηκαν και θεωρήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου.

Τα προτεινόμενα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν την καθαίρεση του υφιστάμενου κρηπιδώματος, την εκσκαφή και εκβάθυνση του πυθμένα για τη διαμόρφωση έδρασης του νέου κρηπιδώματος στην ίδια ακριβώς θέση με το υφιστάμενο, την πλακόστρωσή του, την κατασκευή καναλιού διέλευσης δικτύων των Η/Μ εγκαταστάσεων και την εκσκαφή εκβάθυνσης για την αποκατάσταση των λειτουργικών βαθών, όπου αυτό απαιτείται στην περιοχή πέριξ της εισόδου της λιμενολεκάνης του αλιευτικού καταφυγίου.

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 700.000,00€.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News