Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΝάξος: λουκέτο στις 4 Φεβρουαρίου

Νάξος: λουκέτο στις 4 Φεβρουαρίου

|

Το ΔΣ του Eμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου αποφάσισε τη  συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου κάτι που σημαίνει “λουκέτο” στις επιχειρήσεις του νησιού.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων καλά κρατούν και σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Εμποροεπεαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, με την οποία ανακοινώνει τη συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου όπου αναμένεται να μπει «λουκέτο» σε όλη την Ελλάδα στη κορύφωση των αντιδράσεων για το φορολογικό, ασφαλιστικό και την εν γένει πολιτική της Κυβέρνησης…

Παράλληλα, επιχειρεί άνοιγμα προς τον πρωτογενή τομέα, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνει σημειώνοντας «Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως και οι αγώνες μας, καθώς οι κλάδοι των εμπόρων και των αγροτών είναι αλληλένδετοι» και τους καλεί σε συμμετοχή…

Αναλυτικά η απόφαση που ελήφθη και φέρει τις υπογραφές στην ανακοίνωση του προέδρου κου Στρατούρη και του γραμματέα κου Κορρέ με τίτλο « Συμμετοχή στις Κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016 με κλείσιμο καταστημάτων για το ασφαλιστικό» αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί  Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου συνεδρίασε την Παρασκευή, 22 τρέχοντος και ασχολήθηκε πρωτίστως με το ασφαλιστικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016  οι θεσμοθετημένοι φορείς της χώρας  ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ & ΣΕΤΕ προχωρούν σε 24ωρη απεργία με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου  , με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την 4η Φεβρουαρίου 2016.
Μέσα από τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου 2016, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την  αγωνία μας για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ.  
Πρέπει  η Κυβέρνηση αλλά και οι  δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που λέει «δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι» στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα «λερναίας Ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό.
Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στα αιτήματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών μας, ενώ παράλληλα τους καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας  στις 4 Φεβρουαρίου.
Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως και οι αγώνες μας, καθώς οι κλάδοι των εμπόρων και των αγροτών είναι αλληλένδετοι .
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα σας κρατήσει ενήμερους για τον γενικότερο σχεδιασμό του κλεισίματος των καταστημάτων και της πραγματοποίησης του πανεμπορικού συλλαλητηρίου, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν