Νάξος: Νέο (3ο) πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε πρατηριούχο για αθέμιτη κερδοφορία

Βενζίνα

Τρίτωσε το κακό.. Οι πρατηριούχοι στη Νάξο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. αλλά και των διαρρηκτών. Την στιγμή μάλιστα που η τιμή της αμόλυβδης έχει πέσει κάτω από τα 2.50 ευρώ το λίτρο και είμαστε στα όρια του Μαρτίου... 

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι σε δύο πρατήρια καυσίμων είχαμε διάρρηξη με σημαντική λεία στο ένα εξ αυτών, ενώ "τρίτωσε" το κακό σε θέματα που αφορούν τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν την αθέμιτη κερδοφορία. Αποτέλεσμα; Ενας ακόμη πρατηριούχος να τιμηρωθεί με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ... 

Τι διαβάσαμε; 

Πρόστιμο ύψους 11.645 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε εταιρία Εμπορίας και Επεξεργασίας Κρεάτων στο Περιστέρι, διότι σε έλεγχο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Παράλληλα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επιβάλλονται 4 πρόστιμα, 5.000 ευρώ έκαστο, σε πρατήρια καυσίμων σε Ρόδο, Σπάρτη, Ναύπλιο και Νάξο για αθέμιτη κερδοφορία.

Επιπλέον, απευθύνονται συστάσεις σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, στο Ναύπλιο, και σε ένα κατάστημα εμπορίας επεξεργασίας κρεάτων στην Αθήνα ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.


 


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News