Νάξος: Νέο πρόστιμο (ή σύσταση) σε πρατηριούχο βενζίνης για κερδοφορία (!!!)

Βενζίνη - Νάξος

Και τα πρόστιμα με βάση τους ελέγχους συνεχίζονται ... Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας. και η Νάξος για δεύτερη φορά βρίσκεται στο προσκήνιο.. 

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, απευθύνονται συστάσεις σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού. Από τα 11 πρατήρια, σύμφωνα με το υπουργείο, τα πέντε βρίσκονται στη Λακωνία, από δύο σε Αττική και Ρόδο και από ένα σε Σέρρες και Νάξο.

Να σημειώσουμ εδώ ότι η τιμή παραμένει σταθερή στις Κυκλάδες από τα μέσα Ιουνίου. Η Σχοινούσα κρατάει την πιο ηψηλή τιμή, στα 2,839 ευρώ ανά λίτρο (σ.σ. ημερομηνία αγοράς την 15η Ιουνίου). Ακολουθούν τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων ήτοι η Μήλος με 2,835 ενώ και η Νάξος είναι στα 2,8 ευρώ το λίτρο (στη Βίβλο).  Μένοντας στο θέμα του προστίμου να σημειώσουμε ότι στο χώρο των πρατηριούχων έκανε εντυπωση το πρόστιμο στη Νάξο κι αυτό γιατί έλεγχος με έλευση κλιμακίου, έχει να γίνει εδώ και αρκετές εβδομάδες όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά... ..

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

«Πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ επιβάλλονται, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε οκτώ πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021).

Ταυτόχρονα, απευθύνονται συστάσεις σε άλλα τρία πρατήρια υγρών καυσίμων ώστε να παύσουν την παράνομη πρακτική αποκόμισης οφέλους υπέρ του κανονικού.

Από τα 11 πρατήρια τα πέντε βρίσκονται στη Λακωνία, από δύο σε Αττική και Ρόδο και από ένα σε Σέρρες και Νάξο».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News