Νάξος: Το οδοιπορικό της ΕΡΤ και η αγωνία των επιχειρηματιών για την επόμενη ημέρα

Ξεκίνησε χθες Τετάρτη 6 Μαϊου το οδοιπορικό της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου της, Μάριου Κωνσταντινίδη, στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες, όπου, σημειωτέον, βρίσκονται ως προσκεκλημένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Αφού μας ενημέρωσε διεξοδικά για το τόσο διαφορετικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σκηνικό που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός στα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου (με τους επιβάτες να είναι ελάχιστοι κι αυτοί έχοντας εξασφαλίσει και εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας)... Με σημείο αναφοράς το πλοίο και το γεγονός ότι το Blue Star Naxos έφτασε αυτές τις ημέρες να μεταφέρει ακόμη και εννέα (9) επιβάτες... Μάλιστα η συνέντευξη του cpt Νίκου Πετράκη έδειξε την αγωνία των ανθρώπων της ακτοπλοϊας για την επόμενη ημέρα.. 

 ssssss0101010.jpg

...ο Μάριος Κωνσταντινίδης βγήκε live στο δελτίο των 15:00 του κρατικού καναλιού και τόνισε ότι οι Ναξιώτες είναι αισιόδοξοι για το καλοκαίρι και τον τουρισμό, επαναλαμβάνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι δηλαδή το νησί μας είναι ένας ασφαλέστατος προορισμός αφού ο κορονοϊός δεν το... επισκέφθηκε (κάτι που εξάλλου επισημαίνουν και ξένα Μ.Μ.Ε. και ταξιδιωτικά πρακτορεία) ! Ο Μ. Κωνσταντινίδης πρόσθεσε πως πλέον οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Νάξο (video 2) περιμένουν πότε θα αρθούν οι περιορισμοί των μετακινήσεων και τις οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία, αλλά και να δουν από ποιες χώρες θα έλθουν οι τουρίστες, επισημαίνοντας επίσης ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχει ήδη πληρότητα από αρχές Ιουνίου ως τα μέσα Σεπτεμβρίου που αγγίζει το 50%! Εδώ να πούμε ότι οι επιχειρηματίες επιμένουν σ' αυτό που λέμε "covid free" ως νησί η Νάξος και ζητούν από τις Αρχές, οι έλεγχοι να γίνονται στα σημεία εισόδου και όχι στα ξενοδοχεία... 

ssssss0101-.jpg

Στο δελτίο ειδήσεων των 19:00 ο Μ. Κωνσταντινίδης βγήκε εκ νέου live (σ.σ. συνολικός χρόνος παρουσίασης τα 12 λεπτά), αφού πρώτα «έπαιξε» δικό του ρεπορτάζ για τις ετοιμασίες των Ναξιωτών επαγγελματιών για την φετινή καλοκαιρινή σεζόν! Ο Μ. Κωνσταντινίδης επανέλαβε την πληροφορία ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού στο νησί μας είναι αισιόδοξοι, αφού πάνω από 50% πληρότητα έχουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ παράλληλα κρατούν τη Νάξο... μακριά από τον κορονοϊό, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την πανδημία για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεών τους! Έχουν, ωστόσο και την αγωνία τους, που είναι το πότε θα ανοίξουν τα καταλύματά τους και υπό ποιες συνθήκες, ενώ επιθυμούν να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις ώστε το νησί μας να παραμείνει... covid free και το καλοκαίρι!

Πάντως, μιας και δεν είναι και λίγες οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός, οι επαγγελματίες ζητούν τη βοήθεια της Κυβέρνησης μέσω κάποιου οικονομικού πακέτου στήριξης αλλά και άλλων μέτρων ώστε να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

ssssss010111111.jpg

Μάλιστα, όπως είδαμε και στο live που «έβγαλε» ο Μ. Κωνσταντινίδης από τη Νάξο (video 3), αρκετοί επιχειρηματίες του νησιού μας παρέταξαν σήμερα μερικές... άδειες καρέκλες κοντά στην Πορτάρα, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης «empty chairs», που αποτελεί συμβολική διαμαρτυρία με αίτημα την εξεύρεση λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών της εστίασης που έχουν πληγεί από το πολυήμερο lockdown.

* Σήμερα (Πέμπτη, 7/5/2020) ο Μ. Κωνσταντινίδης και η ΕΡΤ θα βρεθούν στις Μικρές Κυκλάδες. Συντονιστείτε στην ΕΡΤ και στην... Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News