Νάξος: Οι δράσεις της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε ο ...κρατικός μηχανικός (βλ Περιφέρεια - Επαρχείο) και η Ορεινή Νάξος παρά τον πρωτόγνωρο όγκο χιονιού που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες δεν αντιμετώπισε πρόβλημα όσον αφορά τις μετακινήσεις οχημάτων. Τα ...μηχανήματα βγήκαν στους δρόμους και προσπάθησαν όχι μόνο να καθαρίσουν από το χιόνι αλλά και να μαζέψουν τις πέτρες στα σημεία που είχαμε καταπτώσεις... Με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη κο Μαργαρίτη, είχαμε κλιμάκιο υπαλλήλων που βρέθηκε στους δρόμους και παρά το κρύο, όλα κύλισαν ήρεμα... 

Ας δούμε τι αναφέρει (με δράσεις) το σχετικό δελτίο ενημέρωσης με με την υπογραφή του κου Ιωάννη Μαργαρίτη - αντιπεριφερειάρχη και Επάρχου Νάξου - που σημειώνει:   "Το Τμήμα Τεχνικών Έργων Νάξου & Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κινητοποιήθηκαν άμεσα και κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία και με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα: Στις 4/1 καθαρίστηκε το οδικό δίκτυο Σκαδού – Κωμιακής Απόλλωνα, σημεία του οποίου είχαν κλείσει από καταπτώσεις.

Στις 6/1 καθαρίστηκε από το χιόνι το οδικό δίκτυο Χαλκείου – Μονής – Σταυρού Κεραμωτής – Κορώνου – Κωμιακής και Φιλωτίου – Απειράνθου – Σταυρού Κεραμωτής και από τις καταπτώσεις το τμήμα Μελάνων – Κυνιδάρου.

Στις 8/1 αφαιρέθηκε το χιόνι στη διαδρομή Απόλλωνα – Κωμιακής – Κορώνου – Σταυρού Κεραμωτής και Κυνιδάρου – Σταυρού Κεραμωτής – Μονής – Χαλκείου.Επίσης καθαρίστηκαν καταπτώσεις στην επαρχιακή οδό Κωμιακής – Απόλλωνα.

Από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα για τον εκχιονισμό στη διαδρομή Χαλκί - Φιλότι - Απείρανθος - Σταυρός Κεραμωτής, Απείρανθος - Μουτσούνα και Απείρανθος – Δανακό"