Νάξος: Περισσότεροι από 250 έλεγχοι και 15 παραβάτες

Και τα περιοριστικά μέτρα καλά κρατούν... Καθημερινά όλοι είμαστε με το κινητό το χέρι για να στείλουμε σστο 13033 μήνυμα για το που θα πάμε και κυρίως τον λόγο που θέλουμε την έξοδο.. Η Κυβέρνηση εξετάζει ακόμη πιο δραστικά μέτρα, το πιο σημαντικό; Είναι ότι δείχνουμε να πειθαρχούμε Τουλάχιστον, αυτή την εικόνα έχουμε σε επικοινωνία τόσο με το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου όσο και με το Λιμενικό Σώμα που έχει αναλάβει τον έλεγχο από τις 23 Μαρτίου για τις μετακινήσεις πολιτών...

Και η γενική εικόνα είναι καλή... Σχεδόν το σύνολο έχει δικαιολογία για τον λόγο μετακίνησής του, έχει το συνοδευτικό χαρτί ή έχει στείλει SMS... Αυτό, βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να κάνουν τη ...διαφορά. Κι έτσι έχουμε περιπτώσεις που υπάρχει αντίδραση, εκνευρισμός αλλά και επίκληση για να μην κοπεί το πρόστιμο των 150 ευρώ. Κατανόηση υπάρχει από την πλευρά των στελεχών (Αστυνομία, Δημοτική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα) που αναλαμβάνουν τον έλεγχο και έτσι δεν έχουμε αυτό που λέμε "παρατράγουδα"..  

Και η εικόνα που έχουμε είναι ότι οι έλεγχοι έχουν ξεπεράσει τις 250 τις τελευταίες ημέρες και έχουν κοπεί δεκαπέντε πρόστιμα. Και σε ερώτηση γιατί έχουμε από τις 23 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου μόνο 200 ελέγχους με δεδομένο ότι το διάστημα είναι σχετικά μεγάλο (δεκα ημέρες) η απάντηση είναι ότι "οι κινήσεις μας είναι στοχευμένες".... Πάντως δεν έχουμε δει ακόμη κλήση για . μπάνιο όπως έγινε στα Χανιά της Κρήτης πριν από δύο ημέρες..  

Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα;  Χθες, Πέμπτη 2 Απριλίου για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν συνολικά 2.247 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Ειδικότερα οι παραβάσεις βεβαιώθηκαν στις εξής περιοχές:
966 στην Αττική,
272 στη Θεσσαλονίκη,
166 στη Δυτική Ελλάδα,
154 στα Ιόνια Νησιά,
120 στην Κρήτη,
97 στην Κεντρική Μακεδονία,
92 στην Πελοπόννησο,
90 στη Στερεά Ελλάδα,
75 στη Θεσσαλία,
60 στην Ήπειρο,
60 στο Νότιο Αιγαίο,
53 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
28 στο Βόρειο Αιγαίο και
14 στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (17.358) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Εννέα συλλήψεις για λειτουργία καταστημάτων

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις και συνελήφθησαν 9 άτομα, ως ακολούθως: α) έξι στη Θεσσαλονίκη και β) τρία στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (330) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (337) άτομα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.