Νάξος: "Σκόπιμα αποκρύψεις από Χατζηανδρέου για το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Μάρτιος 2019.... Και διαβάζουμε "Απόδημος ο Φιλόδημος για τη Νάξο λόγω ανεπάρκειας του Δήμου".... Ο τίτλος δελτίου ενημέρωσης από την Δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, υποψήφιου Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… Μέσω του οποίου, προσπάθησε να αποδείξει την ανεπάρκεια και αδιαφορία των μελών της παρούσας Δημοτικής Αρχής, ώστε να εκμεταλλευτούν ένα χρηματοδοτικό όργανο ("Φιλόδημος Ι και ΙΙ") που λύνει τα χέρια για την κατασκευή σημαντικών έργων στους Δήμους. Μάλιστα, υπήρχε και ο σχετικός πίνακας, όπου, τα νησιά των Κυκλάδων έχουν εντάξει έργα ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ, ανάμεσα στα οποία και η Νάξος με μόλις 550.000 ευρώ. Ποσό που καθιστά τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ουραγό της συγκεκριμένης χρηματοδότησης..

Μάιος 2019 και έχουμε την απάντηση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που θα έλεγε και μία ...ψυχή. Και ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε ότι " Αποκρύπτουν, όμως, δολίως, ότι στον Φιλόδημο είναι υπό ένταξη τρία σπουδαία έργα, ύψους 3,1 εκ. ευρώ (αποχέτευση Σαγκρίου - Βίβλου, αντικατάσταση δικτύου μεταφοράς νερού Δαμαριώνα - Φιλωτίου και αποκατάσταση οικίας Κουνέτη). Αποκρύπτουν δολίως το γεγονός ότι ο Δήμος εξασφάλισε και απορρόφησε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους που ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ την τελευταία 4ετία". και καταλήγει σημειώνοντας "καλούμε τον κ. Χατζηανδρέου να αφήσει για λίγο τη διανομή των ρυπαρών εντύπων παραπληροφόρησης και να επισκεφθεί τον Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει και τα έργα που υλοποιούμε!"

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 

"Έργα ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους είναι η απάντησή μας στην προσπάθεια υποβάθμισης του έργου της δημοτικής αρχής από επίδοξους υποψήφιους δημάρχους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηανδρέου και οι συνεργάτες του κατηγορούν τον Δήμο για τη μικρή χρηματοδότηση που έλαβε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Αποκρύπτουν, όμως, δολίως, ότι στον Φιλόδημο είναι υπό ένταξη τρία σπουδαία έργα, ύψους 3,1 εκ. ευρώ (αποχέτευση Σαγκρίου - Βίβλου, αντικατάσταση δικτύου μεταφοράς νερού Δαμαριώνα - Φιλωτίου και αποκατάσταση οικίας Κουνέτη).

Αποκρύπτουν δολίως το γεγονός ότι ο Δήμος εξασφάλισε και απορρόφησε ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους που ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ την τελευταία 4ετία.

Αποκρύπτουν δολίως ότι έργα που χρηματοδοτεί ο Φιλόδημος, όπως η αποκατάσταση των χωματερών και τα δίκτυα ύδρευσης, έχουν ήδη υλοποιηθεί από την Δημοτική Αρχή από άλλους ευρωπαϊκούς πόρους,  ύψους  πάνω από 20 εκ. ευρώ.

Είναι προφανής η προσπάθεια του Λεονάρδου Χατζηανδρέου να υποτιμήσει τα έργα του Δήμου, αποκρύπτοντας τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει ο παρούσα Δημοτική αρχή. Όχι μόνο δεν χάθηκαν πόροι, όπως παραπλανητικά υποστηρίζεται, αλλά απορροφήσαμε σημαντικά κονδύλια, που ξεπερνούν τα 45 εκ. ευρώ.

Γι αυτό, λοιπόν, καλούμε τον κ. Χατζηανδρέου να αφήσει για λίγο τη διανομή των ρυπαρών εντύπων παραπληροφόρησης και να επισκεφθεί τον Δήμο, προκειμένου να ενημερωθεί για σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει και τα έργα που υλοποιούμε!

Βασικός στόχος της Δημοτικής Αρχής μας ήταν πάντα η υλοποίηση έργων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση έργων, μικρών και μεγάλων, που θα εξασφαλίσουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών