Νάξος - Σμύριδα: Αίτημα για άμεσο άνοιγμα καταλόγου και εγγραφή δέκα εργατών

Σμύριδα - Νάξος

Το είχαμε αναφέρει και μερικές ημέρες νωρίτερα... Τακτοποιούνται και για το 2022 οι Σμυριδεργάτες της Νάξου με σχετική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε χθες στη βουλή και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην ολομέλεια.  

Είδηση που είχε δει το φως της δημοσιότητας μέσω ανακοίνωσης από το βουλευτή Κυκλάδων και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση  και η σχετική διάταξη αναμένεται να συζητηθεί και ψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιουλίου, ενώ θα στηριχθεί από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Γιάννη Βρούτση.

Ομως, υπάρχει και μία ακόμη παρέμβαση. Αυτή τη φορά από τους προέδρους των έξι χωριών της Ορεινής Νάξου που εμπλέκονται με την σμύριδα. Και μέσω υπομνήματος ζητούν δύο αιτήματα: το άμεσο άνοιγμα - κατ΄εξαίρεση - του καταλόγου των σμυριδεργατών για την εγγραφή δέκα εργατών που είναι έτοιμοι να φύγουν από τα χωριά και την αποταμίευση ενός ποσού για την κάλυψη των ενσήμων που είναι σε εκκρεμότητα από το 2019... 

Αναλυτικά, η αναφορά  με τίτλο Να συμπεριληφθούν στο επικείμενο νομοσχέδιο οι παρακάτω προτάσεις μας: 

Αξιότιμοι παραλήπτες του υπομνήματός μας, λάβαμε υπόψη μας το νομοσχέδιο  με θέμα: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις», που κατατέθηκε στη βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 28/7/2022 στην ολομέλεια.

Μέσα σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχει τροπολογία περί σμύριδας και συμφωνούμε με αυτήν, αλλά σας παρακαλούμε όπως προσθέσετε σε αυτήν και τις δύο παρακάτω προτάσεις μας:

Α) Να δοθεί η δυνατό-τητα για να μπουν στον κατάλογο των σμυριδεργατών δέκα νέοι σμυριδεργάτες που αν αυτό δε συμβεί θα γίνουν μετανάστες!

Β) Να ψηφίσετε ένα χρηματικό ποσό, αυτό που χρειάζεται για να αγοραστούν τα ένσημα των σμυριδεργατών που άδικα αφαιρέθηκαν το έτος 2019.

Με εκτίμηση, οι πρόεδροι:

Απεράθου: Εμμανουήλ Αυγερινός

Κορώνου: Γιάννης Κωνσταντάκης

Σκαδού: Μιχάλης Πάσουλας

Μέσης: Νικήτας Κουτσοκέρης

Δανακού: Εμμανουήλ Βάσιλας

Κεραμωτής: Εμμανουήλ Φακίνος

Πρόεδρος Συνδέσμου Σμυριδεργατών: Νικόλαος Κουμερτάς

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News