Νάξος - Σμύριδα: Εκκληση να δοθούν άμεσα οι καταστάσεις των σμυριδεργατών στο ΙΚΑ Νάξου

Θα πείτε που είναι το παράξενο; Ναι σωστά… Με βάση τα δεδομένα που ξέρουμε οι σμυριδεργάτες σιγά σιγά θα πρέπει να ετοιμάζονται για τη νέα … χρονιά, θέλοντας να ξεχάσουν την περσινή περίοδο όπου ουσιαστικά – για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες – δεν είχαμε εξόρυξη ορυκτού αλλά μόνο παράδοση. Αποτέλεσμα; Οι εργάτες να μην έχουν ακόμη ασφάλιση για τις τρέχουσες ανάγκες τους αλλά και για ζητήματα υγείας… Και με τον Κορωνοϊό να έχει εξαπλωθεί, λογικό είναι όλοι στην Ορεινή Νάξο (σ.σ. στα έξι χωριά που έχουν άμεση σχέση με την εξόρυξη) να είναι ανήσυχοι για το μέλλον και κυρίως για την κάλυψή τους…

Και έτσι σήμερα, έρχεται ο σύνδεσμος Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα να ζητήσει μέσω επιστολής προς τους αρμόδιους υπουργούς (Βρούτσης – Εργασίας, Χατζηδάκης – Περιβάλλοντος) τι άλλο από τα αυτονόητα..  Με τίτλο «Αποστολή Καταστάσεων Ασφαλισμένων στο Ι.Κ.Α. για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» ζητούν «όπως δοθεί άμεσα εντολή από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Αιγαίου προς το Γραφείο Σμυριδωρυχείων Νάξου να παραδοθούν οι καταστάσεις των σμυριδεργατών στο Ι.Κ.Α. Νάξου». Και ίσως να γίνει γνωστό και γιατί «κάτι τέτοιο έχει απαγορευτεί από την Επιθεώρηση Μεταλλείων». Υπάρχει λόγος; Ξέρουν κάτι; Υπάρχει κάτι στο παρασκήνιο;

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο κο Νικόλαο Κουμερτά και τον Γ.Γραμματέα κο Γιώργο Κουφόπουλο, αναφέρει τα εξής:  

«Κύριοι Υπουργοί,

         Λόγω των δύσκολων και κρίσιμων ημερών που περνάει η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης -λόγω του κορονοϊού- και αγωνιώντας τουλάχιστον για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των σμυριδεργατών και των οικογενειών τους (γνωρίζουμε ότι η όλη διαδικασία και ολοκλήρωση της ασφάλισης είναι λίγο χρονοβόρα) παρακαλούμε όπως δοθεί άμεσα εντολή από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Ν. Αιγαίου προς το Γραφείο Σμυριδωρυχείων Νάξου να παραδοθούν οι καταστάσεις των σμυριδεργατών στο Ι.Κ.Α. Νάξου γιατί απ’ ότι γνωρίζουμε  κάτι τέτοιο του έχει απαγορευθεί (από την Επιθεώρηση Μεταλλείων).

      Κατανοώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, την αγωνία των σμυριδεργατών και των οικογενειών τους, το αμυδρό ενδιαφέρον της Επιθεώρησης Μεταλλείων Ν. Ελλάδος, παρακαλούμε για την άμεση διεκπεραίωση του δίκαιου αιτήματός μας..»

Μακάρι να υπάρξει άμεση απάντηση γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος των σμυριδεργατών…

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News