Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΟικονομίαΟ αγώνας δικαιώθηκε

Ο αγώνας δικαιώθηκε

|

To ΣΑΣ που έγινε στη Νάξο (22/05) ομόφωνα γνωμοδότησε ως προς την έκπτωση της εταιρίας Sea Link Ferries για τη γραμμή Λαύριο – Αγιος Ευστράτιος – Λήμνος 

«Η σημερινή μας γνωμοδοτική απόφαση αποτελεί δικαίωση των κατοίκων της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί» ανέφερε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, μετά τη χθεσινή ομόφωνη γνωμοδότηση έκπτωσης της ναυτικής εταιρίας Sea Link Ferries για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο, Άγιος Ευστράτιος, Λήμνος.

Την κήρυξη έκπτωτης της ναυτικής εταιρίας Sea Link Ferries για τη σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας δρομολόγησης της γραμμής Λαύριο, Άγιος Ευστράτιος, Λήμνος, είχε ζητήσει προηγουμένως η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (22/05) στη Νάξο.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και μέλος του ΣΑΣ είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της για την ακτοπλοϊκή απομόνωση της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, επισημαίνοντας ότι μόνο η τακτική και σταθερή συγκοινωνία μπορεί να φέρει την ανάπτυξη στα δύο νησιά.  «Για τα συγκεκριμένα νησιά το αυτονόητο εδώ και 33 μέρες έχει γίνει ζητούμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καλογήρου όπου κάλεσε τα μέλη του ΣΑΣ να γνωμοδοτήσουν ομόφωνα υπέρ της έκπτωσης της σύμβασης αυτής, ώστε να μπορέσει άμεσα να δοθεί η δυνατότητα δρομολόγησης άλλου πλοίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως οι έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά επιβάλλουν. «Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία μέρα και ελπίζω αυτό να το αντιληφθεί και ο αρμόδιος Υπουργός» είπε η Περιφερειάρχης. Η τελική απόφαση έκπτωσης πάντως δικαίωσε την ίδια και τους κατοίκους των νησιών Βορείου Αιγαίου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη. Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα ακόλουθα: « Στη Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου στη Νάξο,  συμμετείχε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος μετέβη στη Νάξο, καθώς στα θέματα ημερήσιας διάταξης του σημερινού Σ.Α.Σ. συμπεριλαμβανόταν η διατύπωση γνώμης σχετικά με το ερώτημα του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για ενδεχόμενη κήρυξη της εταιρείας ΣΙ-ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έκπτωτης σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος, την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και την επιβολή κυρώσεων.

Κατά την τοποθέτησή τους στη σημερινή συνεδρίαση του Σ.Α.Σ, ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των φορέων της Λήμνου (ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της “Λήμνος Τουριστική” κ. Δημήτρης Σφενδύλης, καθώς και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης) ζήτησαν για άλλη μία φορά να κηρυχθεί έκπτωτη η εν λόγω εταιρεία από το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήτοι να υπάρξει θετική γνωμοδότηση ως προς το ερώτημα που έθεσε το υπουργείο στο Συμβούλιο».

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Την Δευτέρα 25/05 αποφασίζει όπως όλα δείχνουν ο αρμόδιος υπουργός κ. Δρίτσας. Οι πληροφορίες θέλουν την γραμμή να αναλαμβάνει το “Express Πήγασος” της Hellenic Seaways, που περιμένει τα …νέα ώστε να δρομολογηθεί άμεσα στα νερά του Βορείου Αιγαίου. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.