Ο Ντάισελμπλουμ υπαγόρευσε το νέο νόμο για τις απεργίες στην Ελλάδα

Βρε βρε αυτοί οι γάλλοι. Είναι μαρτυριάρηδες τελικά… Αλλά βέβαια μία τέτοια αποκάλυψη ενδεχομένως να έχει και συνέπεια καθότι αποδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν οι δανειστές και οι … έχοντες απέναντι στην Ελληνική κυβέρνηση, η οποία στη θέση που βρίσκονταν δεν μπορούσε εύκολα να πει … όχι. 

Ποια είναι η αποκάλυψη όπως αναφέρει ο Νίκος Ρούσσης από το Στρασβούργο για την ιστοσελίδα reporter.gr? Η διάταξη που δεν «πήρε πίσω» η Έφη Αχτσιόγλου, ότι για να είναι νόμιμες οι απεργίες πρέπει να υποστηριχθούν από το 50% των εκπροσώπων των συνδικάτων, είναι καθ’ υπαγόρευση του πρώην προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.  Και το αποκαλύπτει με γραπτή του ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Γάλλος ευρωβουλευτής της «Ομάδας των Εθνών και της Ελευθερίας», Dominique Martin.

Στην ερώτηση του ο Γάλλος ευρωβουλευτής αποκαλύπτει ότι, από τις 9 Νοεμβρίου 2017, σε ομιλία του στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο Ντάισελμπλουμ είχε εκφράσει την χαρά και ικανοποίηση του, για τον νέο εργατικό νόμο στην Ελλάδα, με βάση τον οποίο θα μειωθούν οι μισθοί και οι απεργίες δεν θα είναι νόμιμες, αν δεν υποστηρίζονται από το 50% των εκπροσώπων των συνδικάτων.

Ο Dominique Martin, ρωτάει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ποια νομιμότητα είχε ο πρόεδρος του Eurogroup να μιλήσει για θέμα εγγενούς κυριαρχίας των κρατών – μελών. Αυτό που φαίνεται να αγνοεί ο ερωτών ευρωβουλευτής είναι ότι, στις 9 Νοεμβρίου 2017 ουδείς ήξερε το ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση για την νομιμότητα των απεργιών, κανένας από τους Έλληνες ευρωβουλευτές δεν πήρε χαμπάρι αυτή την παρέμβαση Ντάισελμπλουμ και δεν την …κατήγγειλε.

Γι’ αυτό ίσως ο Ντάισελμπλουμ, έσπευσε, αποχωρώντας από το πόστο του στο Eurogroup, να διευκρινίσει ότι «όλα έγιναν πιο εύκολα» με Τσίπρα - Τσακαλώτο. Διότι, προφανώς, πειθάρχησαν σ’ όλες του τις εντολές…

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News