Ο «Βιδάλης» μαθαίνει Κρητικά

Η έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με το μέλλον της εταιρείας Βιδάλης Μάρκετ τελικά έγινε πραγματικότητα. Πριν από τρεις ημέρες πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, η Γενική Συνέλευση του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝ.ΚΑ όπου ενέκρινε ομόφωνα τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της μεγάλης νησιωτικής αλυσίδας super market "Βιδάλης μάρκετ". Και όπως είπε ο Πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Απόστολος Αλεξάκης, στόχος της εξαγοράς είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεταιρισμού. Να σημειωθεί πως τα "Βιδάλης μάρκετ" έχουν φέτος τζίρο 43 εκατομ. ευρώ και σύμφωνα με τον κ. Αλεξάκη, στόχος είναι στα επόμενα δύο χρόνια, ο τζίρος να ανέλθει στα 60 εκατομ. ευρώ. Το τίμημα για την εξαγορά δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η αλυσίδα καταστημάτων "Βιδάλης μάρκετ" συμπληρώνει 30 χρόνια με δραστηριοποίηση σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας και απασχολεί 400 εργαζομένους σε 12 σουπερ μάρκετ και 4 cash and carry σε Τήνο, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Μήλο, Σαντορίνη, Χίο και Κάλυμνο.

Από τη πλευρά του, ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Μελών Ινστιτούτου Καταναλωτών Π.Ε. ιδρύθηκε το 1979, με έδρα την πόλη των Χανίων. Ο ΙΝ.ΚΑ. με 30 καταστήματα και μεγάλο κύκλο εργασιών, είναι μέλος του Ομίλου "ΕΛΟΜΑΣ", ενός πανελλαδικού δικτύου αλυσίδων σούπερ μάρκετ. Tα τελευταία χρόνια ο ΙΝ.ΚΑ. έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 40 εκ. ευρώ και στα πλαίσια των επενδυτικών του στόχων εντάσσεται και η εξαγορά της αλυσίδας Βιδάλης.