Οι Διευκολύνσεις Συνεχίζονται Από τη ΔΕΗ

Ολοκληρώθηκε χθες (31/5/2017) το πρόγραμμα διευκολύνσεων της ΔΕΗ για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μέχρι στιγμής η επιχείρηση δεν έχει ανακοινώσει αν προτίθεται να συνεχίσει με νέο πρόγραμμα. Πάντως, όπως δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον 9,84, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση στην εξόφληση οφειλών προς την Επιχείρηση.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρείται η έκπτωση του 15%, συνδεδεμένη με τη συνέπεια στην εξόφληση των λογαριασμών και των δόσεων, για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά.

Επίσης, ισχύουν τα εξής:
Α. για οφειλή έως 1.000 ευρώ υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις, χωρίς προκαταβολή. Η 1η δόση καταβάλλεται άμεσα.
Β. για οφειλή άνω των 1.000 ευρώ υπάρχουν δύο επιλογές:
1η : Άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις ή
2η: Άμεση καταβολή του 20% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Για μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, ισχύει προκαταβολή 10% οι μηνιαίες δόσεις οι οποίες διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.

Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και οι αγροτικοί καταναλωτές για τους οποίους συνεχίζουν να ισχύουν οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις.

Οι συνεπείς πελάτες στην εξόφληση των λογαριασμών τους επιβραβεύονται με έκπτωση 6%, επιπλέον της έκπτωσης του 15%, εάν προπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους και τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Επίσης, για τους πελάτες, οι οποίοι έως την 31.01.2017 είχαν οφειλή μικρότερη των 500 ευρώ έχει ανασταλεί η πληρωμή του χρέους έως τις 31.12.2017 και έχει χορηγηθεί έκπτωση 10% στους τρέχοντες λογαριασμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους εξοφλούν εμπρόθεσμα.

Όσοι έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είχαν υποβάλλει την αίτησή τους έως τις 30.04.2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News