Οινούσσες: 300 ευρώ σε κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό δίνει ο Δήμος

Οταν αναζητάς κίνητρα για να δελεάσεις εκπαιδευτικούς προσφέροντας τους παράλληλα κι ένα είδους "ευχαριστώ' για την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε τα παιδιά σου να καλύπτουν τις μαθησιακές τους ανάγκες, τότε ακόμη και ο πιο μικρός δήμος έχει τη λύση... Και το απόγευμα της Δευτέρας (χθες δηλαδή) είχαμε μία σημαντική πρωτοβουλία - παρά την αβεβαιότητα που προκύπτει από τις έκτακτες συνθήκες λόγω κορωνοϊού - από τον Δήμο Οινουσσών και η οποία έγινε γνωστή από τον Δήμαρχο Γιώργος Δανιήλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος αποφάσισε να στηρίξει με εφ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό στη σχολική χρονιά 2019-2020 αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Γιώργου Δανιήλ

Μια υποχρέωση, μια δέσμευση και μια τιμή, που όφειλε η Αιγνούσα στους δεκάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διορίζονται κατ' έτος ως αναπληρωτές στο νησί μας για να διδάξουν τα παιδιά μας, έρχεται να πραγματοποιήσει φέτος- για πρώτη φορά- η Δημοτική Αρχή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τους γρίφους, που επιφυλάσσει ο φετινός «covid-19» προϋπολογισμός, αποφασίσαμε να στηρίξουμε με εφ’ άπαξ επίδομα 300 ευρώ κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό της σχολικής χρονιάς 2019-2020, αναγνωρίζοντας τις αντιξοότητες του λειτουργήματός του.

Από την αγωνία του διορισμού με το χάρτη ανά χείρας, το πολυήμερο ταξίδι με μια βαλίτσα για να πει το «παρών» μέχρι την αναζήτηση της στέγης, τις δυσκολίες στην προσαρμογή και την επαγγελματική αβεβαιότητα της επόμενης χρονιάς. Ένιωσα την ανάγκη να πούμε ένα «ευχαριστώ» σ’ αυτούς τους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές! Όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν την αγάπη τους και στα παιδιά των τελευταίων θρανίων, στους μαθητές των δυσπρόσιτων και τους έμαθαν να βάζουν στόχους στη ζωή τους και να τους κατακτούν! Εύχομαι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και πάλι πρόθυμα την Αιγνούσα μας και θα τους περιμένουμε με χαρά και του χρόνου!

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα politischios.gr

Φωτογραφία (facebook): Oinousses fun club