ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ανακοίνωση για τη πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης

Νέα δεδομένα όσον αφορά την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης… - Η αρχική ημερομηνία της 19ης Οκτωβρίου πηγαίνει στα τέλη του μήνα και η αιτία έχει να κάνει με το ελεγκτικό συνέδριο που εξετάζει τη σύμβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ με την τράπεζα Πειραιώς Κι όμως έγινε κι αυτό. Και το δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης «το υπουργείο αυτή τη στιγμή δεν έχει τράπεζα για να πληρώσει τις επιδοτήσεις»… Μιλάμε για την Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται κάθε φορά που το αναφέρουμε…

Τι θέλουμε να πούμε; Ότι πολύ απλά η ημερομηνία της 19ης Οκτωβρίου ως η πιθανότερη για την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης (το 70%) πάει περίπατο… Και ο λόγος; Η σύμβαση έχει υπογραφεί και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι έτοιμος να πληρώσει το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, αλλά η σύμβαση με την Τράπεζα βρίσκεται ακόμη στο ελεγκτικό συνέδριο. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει την πληρωμή μόλις υπογραφεί η σύμβαση και σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου αλλά όλα εξαρτώνται από το ελεγκτικό συνέδριο. Οπότε και έως τέλος Οκτωβρίου (30 – 31 ενδεχομένως να έχουμε και την πληρωμή)

Το υπόλοιπο ποσό θα εξοφληθεί στα μέσα Δεκεμβρίου ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ανασκόπηση πληρωμών για τα παλιά προγράμματα (Βιολογικά, Δασώσεις κλπ.), ενώ όσοι είχαν μεταβολές στα δικαιώματα τους θα δουν μετά τους ελέγχους τις επιδοτήσεις. Η εξισωτική αποζημίωση του έτους 2018 που κυμαίνεται στα 240 εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθεί κανονικά τονίζει ο κ. Αποστολάκης, ενώ του χρόνου θα επανακαθοριστούν οι μειονεκτικές περιοχές και θα φανεί αν και ποιες θα αποχαρακτηριστούν. Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων κυμαίνεται στα 1,6 δισ. ευρώ και στην πρώτη δόση θα μοιραστούν 700 εκατομμύρια σε περισσότερους από 600.000 παραγωγούς.

Και η σχετική εξέλιξη ήρθε μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ νωρίς το μεσημέρι που τονίζει ότι «με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με τον χρόνο καταβολής του 70% της Βασικής Ενίσχυσης έτους 2018 ενημερώνουμε τους παραγωγούς, ότι αυτή η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματιστεί, πριν το τέλος του Οκτωβρίου».

Με πληροφορίες από τον agrotypos.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News