Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΟυσιαστικές δράσεις για το Ακτοπλοϊκό

Ουσιαστικές δράσεις για το Ακτοπλοϊκό

|

Ο μίνι απολογισμός για τη διήμερη (25 – 26 Μαϊου) ημερίδα στη Νάξο με θέμα «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας  των νησιών των Κυκλάδων: Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 & 26 Μαΐου 2017 στη Νάξο, η εκδήλωση με θέμα: «Η Ακτοπλοΐα ως πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας  των νησιών των Κυκλάδων: Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας & Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας» από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην οποία παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, o Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ Διονύσιος – Χαράλαμπος Καλαματιανός, o Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός και Νίκος Συρμαλένιος,  Έπαρχοι, Δήμαρχοι, Πολιτευτές, Πρόεδροι Λιμενικών Ταμείων, εκπρόσωποι φορέων.

  Ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές ήταν οι εισηγήσεις την πρώτη ημέρα 25/5, οι οποίες αφορούσαν  τις «Συμβάσεις Αποκλειστικότητας και Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας – Θεσμικό Πλαίσιο – Διαγνωστική Διαδικασία», Αντιπλοίαρχος ΛΣ Γραβάνης Γρηγόριος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, «Απόψεις – Προτάσεις Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.) επί Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας»,  Σακέλλης Μιχάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), «Άγονες γραμμές και ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» Ρούσσος Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, «Περιηγητικά ταξίδια: Θεσμικό πλαίσιο και προοπτικές ανάπτυξης», Χριστοδουλοπούλου Αιμιλία, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων & Διευθύντρια Ναυτιλιακών  Επενδύσεων & Θαλάσσιου Τουρισμού, «Κρουαζιέρα: Θεσμικό πλαίσιο και προοπτικές ανάπτυξης», Κόντες Θεόδωρος, Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, «Ανάπτυξη Δικτύου Υδατοδρομίων στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου», Μρας Ιωάννης, Project Manager επί του Δικτύου Υδατοδρομίων Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου, «Σχεδιασμός Συστήματος Νησιωτικών Μεταφορών: Από την εμπειρία στην τεκμηρίωση», Λεκάκου Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών  Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τη δεύτερη μέρα 25/5 δόθηκε η ευκαιρία σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς και πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις τους  στα μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  και να τοποθετηθούν στα σοβαρά προβλήματα σχετικά με τα ακτοπλοΐκά δρομολόγια, που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Νότιου Αιγαίου και όχι μόνο. Ακολούθησε, την ίδια μέρα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Οι δράσεις του διημέρου κρίθηκαν εποικοδομητικές και ουσιαστικές. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη νησιωτικότητα, στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, στα υδατοδρόμια και στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οι συμμετέχοντες για τη διοργάνωση και τη φιλοξενία  στον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοΐας, Επικοινωνιών  και Κρουαζιέρας και Έπαρχο Νάξου Ιωάννη Μαργαρίτη, ο οποίος είχε το ρόλο του οικοδεσπότη.

Δελτίο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών – Ακτοπλοϊας, Επικοινωνιών και Κρουαζιέρας κου Μαργαρίτη 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.