Παροναξία - ΑΑΔΕ: 48ωρο λουκέτο σε γνωστά club και αντιδράσεις

Και η Παροναξία στο στόχαστρο των μελών της ΑΑΔΕ. Κι το λέμε αυτό ότι για πρώτη φορά φέτος έχουν ... σύλληψη επιχειρηματίων που δεν είναι απόλυτα σύννομοι με τα οικονομικά δεδομένα του κρατικού μηχανισμού...  Οπως διαβάζουμε κατά τη διάρκεια ελέγχου σε γνωστό κατάστημα, που θεωρείται ένα από τα πλέον ονομαστά της Πάρου, διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις για 17 παραγγελίες και προχώρησαν άμεσα στην εφαρμογή του νόμου, ο οποίος προβλέπει το διήμερο λουκέτο.

Μάλιστα, οι δικηγόροι της επιχείρησης προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Σύρου, ζητώντας αναστολή της απόφασης, χωρίς όμως να γίνει δεκτό το αίτημά τους. Από το πρωί, επώνυμοι πελάτες, που είχαν κάνει κράτηση για ξαπλώστρες και ομπρέλα, πήγαν στο σημείο, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί, και έφυγαν άπραγοι.

Παραβάσεις και στη Νάξο

Το ίδιο σκηνικό και στη Νάξο και μάλιστα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις... Οι ράμπο της ΑΑΔΕ εντόπισαν και καταλόγισαν πρόστιμα και ποινές σε τέσσερα σκάφη , που μετέφεραν τουρίστες χωρίς κανένα νόμιμο φορολογικό παραστατικό, ενώ έβαλαν 48ωρο λουκέτο και σε γνωστό club του νησιού που βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες παραλίες της πλέον τουριστικής πλευράς του νησιού.

Οπως και στη Πάρο, έτσι και στη Νάξο είχαμε αντιδράσεις κυρίως από τους ξένους που βρέθηκαν μπροστά σε κλειστά καταστήματα χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και μάλιστα σε μία περίοδο που θεωρητικά όλα είναι στο κόκκινο 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News