Πάρος - αεροδρόμιο: Μπήκαν οι υπογραφές και αναβαθμίζεται με έργα 46 εκατ. ευρώ (!!!)

Όπως λέει και ο Καμβύσης στην εκπομπή του "Σημεία και Τέρατα" στο ραδιόφωνο Aegean Voice 107.5 "Τι θέλει και ο Κωβαίος να κάνει τέτοιες αναρτήσεις; Για να μας τσαντίζει; Εμείς εδώ έχουμε ένα πρόβλημα χώρου... Όλα τα θέλουμε στον ίδιο χώρο.... Το αεροδρόμιο σε υδροβιότοπο, το λύκειο σε άλσος και το λιμάνι σε χώρο που δεν μπορεί...." Α όσο για τους Παριανούς; Α ναι, αυτοί έχουν λέει τον Ραγκούση τον υπουργό.... 

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος στην προσωπική του σελίδα στα social media; " Ημέρα ορόσημο η σημερινή για την πραγματοποίηση της επιθυμίας του Παριανού Λαού για ένα σύγχρονο διεθνές αεροδρόμιο με ολοκληρωμένες υποδομές και πόλο βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για το νησί μας. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων Ανάπτυξης και Βελτίωσης των υποδομών του Νέου Αεροδρομίου Πάρου!!!"

Η ανάρτηση έγινε χθες και όπως είναι λογικό προκάλεσε χαμόγελα στους κατοίκους της Πάρου, αλλά και γιατί όχι και της Νάξου - κυρίως τους ξενοδόχους - γιατί ξέρουν πολύ απλά ότι έμμεσα κερδισμένοι είναι και αυτοί καθότι θα γίνεται η μεταφορά επισκεπτών από το ένα νησί στο άλλο. Δεν αφήνουμε από το πίσω μέρος του μυαλού μας ότι πέρυσι η απευθείας σύνδεση της Πάρου με την Κεντρική Ευρώπη (Αυστρία) έγινε με την συνεργασία των επιχειρηματιών Νάξου και Πάρου...

Επιστρέφουμε όμως στην έγκριση χρηματοδότησης που φέρει ως ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου και όπως διαβάζουμε "  Με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στις 10/11/2020 υπογράφτηκε η ένταξη της Πράξης: «Ανάπτυξη και βελτίωσης υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου». Η παραπάνω Πράξη που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, αφορά την ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέο κτίριο αεροσταθμού, επέκτασης δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης από 1400μ σε 1799μ, κατασκευή νέου πύργου ελέγχου, κατασκευή καταστημάτων αφορολόγητων ειδών – κυλικείων - γραφείων εμπορικής χρήσης και χώρων στάθμευσης οχημάτων, κ.α.. Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 30/6/2021. Το συνολικό κόστος της Πράξης ανέρχεται στα 46.365.267,99 ευρώ".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News