Πάρος: "Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς" σε 43 επιχειρήσεις για ...τραπεζοκαθίσματα

Σαράντα τρία καταστήματα εστίασης βρέθηκαν να είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν μεγάλο πρόστιμο, γιατί ο δήμος Πάρου αμέλησε (!) να προβεί έγκαιρα στη μέτρηση κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ τα καταστήματα δήλωσαν εγκαίρως τους χώρους που επιθυμούν να καταλάβουν για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους από την Άνοιξη του 2017, η δημοτική αρχή δε φρόντισε εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων για την καταμέτρηση των τετραγωνικών μέτρων και την επίδοση βεβαίωσης γι’ αυτούς στους επαγγελματίες.

Έτσι, μη έχοντας τις βεβαιώσεις οι επιχειρηματίες, δεν μπορούσαν να επιδείξουν αυτές στα αστυνομικά όργανα όταν τους έγιναν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους επιδώσει κλήσεις με πρόστιμα που αγγίζουν ποσά και άνω των 1000 ευρώ (σ.σ. μέχρι και 5.000 ευρώ) ! Μόνο 17 επαγγελματίες έχουν πρόστιμο κάτω από 600 ευρώ.

Ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, δήλωσε στους επαγγελματίες ότι είναι δικό του λάθος, τους έδειξε τη συμπάθειά του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν -υπευθυνότητα της δημοτικής αρχής- και τώρα… οι επαγγελματίες ψάχνουν τρόπο να μειώσουν το πρόστιμο…

Η λύση στο πρόβλημά τους είναι η προσφυγή στο πρωτοδικείο Σύρου για τη μείωση του προστίμου ή την ανάκληση αυτού, αλλά και αυτό έχει μεγάλο κόστος, με αποτέλεσμα όσοι έχουν μικρά ποσά (δηλαδή, κάτω των 600 ευρώ) να πληρώσουν απευθείας το πρόστιμο.

Σε συνάντηση που είχαν χθες οι επιχειρηματίες εστίασης προσπάθησαν να βρουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν τον «μποναμά», ελέω ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής. Η προσφυγή στα δικαστήρια φαίνεται να είναι μονόδρομος, αλλά και αυτό όπως γράψαμε πιο πάνω έχει κόστος από 250 έως 300 ευρώ, ανάλογα τα πόσα άτομα θα μαζευτούν για την εκπροσώπησή τους από ένα δικηγόρο.

Κατά τα άλλα, σήμερα, στον δήμο Πάρου, είναι Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017...

Τα «αμαρτήματα»

Η όλη υπόθεση θα μπορούσε να έχει λήξει με μία απλή συνεννόηση με την αστυνομία και την εξιστόρηση από τη δημοτική αρχή για το λάθος που είχε κάνει προς τους επαγγελματίες.

Ποια συνεννόηση όμως να υπάρχει με την αστυνομία της Πάρου, όταν το καλοκαίρι ο κ. Μάρκος Κωβαίος με αφέλεια (;) και άνεση κατηγορούσε τα αστυνομικά όργανα και υιοθετούσε απόψεις ενός νεαρού για συμβάν –κατά δήλωση αυτού- στη Νάουσα.

Ποια συνεννόηση με την αστυνομία όταν τους έκανε «βούκινο» σε όλη την Ελλάδα κατηγορώντας τους για ανεπάρκεια.

Ποια συνεννόηση με την αστυνομία όταν στα τέλη Ιουλίου τα αστυνομικά όργανα της Πάρου ήταν δαχτυλοδεικτούμενα σε όλη την Ελλάδα, ύστερα από τις δηλώσεις Κωβαίου.

Κατά τα άλλα, όπως γράψαμε και παραπάνω, σήμερα, στον δήμο Πάρου, είναι Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 και οι επιχειρηματίες εστίασης ψάχνουν χρήματα για να πληρώσουν το πρόστιμο.

Με πηγή: Fileleutheros.gr  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News