Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΠάρος: Ο ...Κρητικός, νέος παίκτης στην Υπεραγορά με εξαγορά δύο καταστημάτων

Πάρος: Ο …Κρητικός, νέος παίκτης στην Υπεραγορά με εξαγορά δύο καταστημάτων

|

Την ώρα που στην Παροναξία μιλούν για το LIDL και την επικείμενη έλευσή του, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός έρχεται τόσο στην Πάρο (συμφωνία με δύο καταστήματα και κοιτάζει ένα ακόμη στην Αντίπαρο) και στην Ρόδο  

Η μάχη της υπερραγοράς καλά κρατεί… Και μπορεί η LIDL να εμφανίζεται αποφασισμένη να κάνει γερό άνοιγμα στην νησιωτική Ελλάδα, κάποιοι άλλοι κινούμενοι μεθοδικά, εμφανίζονται μέσω συνεργασιών πιο αποτελεσματικοί….  Οπως διαβάσαμε πρόσφατα στην εφημεριδα “Καθημερινή”: “Επενδύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ υλοποιεί το τρέχον έτος η Lidl Hellas, ενώ για το 2020 η εταιρεία προγραμματίζει ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις, ύψους 160 εκατ. ευρώ. Στόχος, βεβαίως, η μεγαλύτερη ενίσχυση της παρουσίας της πανελλαδικά –με την έμφαση να δίνεται στη νησιωτική χώρα και εν γένει στους τουριστικούς προορισμούς– έτσι ώστε να βελτιώσει περαιτέρω το μερίδιό της στη μετά την οικονομική κρίση εποχή. Εντός του 2019 στόχος είναι τα καταστήματα του δικτύου από 223 σήμερα να φτάσουν τα 229, το 2020 να είναι πλέον 240, ενώ ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι το δίκτυό της να αριθμεί 300 σημεία πώλησης”.

Κι όταν λέμε για τουριστικές περιοχές, μιλάμε για Νάξο και Πάρο. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις στις τοπικές Κοινωνίες, η LIDL Hellas προχωρεί με βάση το πλάνο που έχει καταστρώσει και έχοντας το πλεονέκτημα της ελεύθερης αγοράς είναι δεδομένο ότι σύντομα θα πατήσει το πόδι της στα δύο αυτά νησιά των Κυκλάδων. 

Ομως, με βάση δημοσίευμα της ιστοσελίδας mononews.gr μία άλλη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο κάνει την εμφάνισή της στο Νότιο Αιγαίο. Αναφερόμαστε στην ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός που με δύο απανωτές συμφωνίες ενισχύει σημαντικά την θέση της στο Νότιο Αιγαίο και χωρίς να διαταράξει ιδιαίτερα τις ισορροπίες ως νέος παίκτης, καθότι έρχεται μέσα από … συμπράξεις ή εξαγορές.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία «έδωσε τα χέρια» με την «Σπανός» που δραστηριοποιείται στην Ρόδο και με την «Αλιπράντης» στην Πάρο, για την ένταξή τους στο δίκτυο της «Κρητικός».

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για μια συνεργασία που βασίζεται σε μια σύνθετη μορφή franchise, η οποία προβλέπει την αποκλειστική προμήθεια προϊόντων από την Κρητικός και συγκεκριμένη αμοιβή για τον νυν ιδιοκτήτη που θα διατηρήσει την ευθύνη λειτουργίας των καταστημάτων. Η μετατροπή των καταστημάτων σχεδιάζεται να γίνει άμεσα, με τις σχετικές ταμπέλες να αναρτώνται το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται ριζική ανακαίνιση των σημείων, καθώς είναι σε εξέλιξη η τουριστική σεζόν.

Η ροδίτικη αλυσίδα λειτουργεί 4 καταστήματα (3 στην Ρόδο και 1 στην Λέρο) και πραγματοποιεί τζίρο περίπου 12 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις στα ράφια της. Μάλιστα, αναζητούσε εναγωνίως «σανίδα σωτηρίας» για να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση. Εκτιμάται ότι με την ένταξή της στην «Κρητικός» θα μπορέσει να ορθοποδήσει και να αποπληρώσει τα χρέη της.

Όσον αφορά στη συνεργασία με την «Αλιπράντης», αφορά στην εξαγορά των δυο καταστημάτων στη Νάουσα της Πάρου και την ανάθεση franchise για το τρίτο κατάστημα που βρίσκεται στην Αντίπαρο.

Οι παραπάνω κινήσεις της «Κρητικός» έρχονται λίγο μετά την σύμπραξη με τον όμιλο αγορών ΕΛΕΤΑ, για την προμήθεια προϊόντων στα περίπου 500 καταστήματα που διατηρούν τα μέλη του, σε ανταγωνιστικές τιμές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σταδιακά περίπου 30 μέλη του ΕΛΕΤΑ θα ενταχθούν στην «ομπρέλα» της «Κρητικός», διευρύνοντας περαιτέρω το δίκτυο των καταστημάτων της. Να σημειωθεί πως η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός αριθμεί σήμερα πάνω από 300 καταστήματα (210 εταιρικά και 100 Αριάδνη), ενώ πέρυσι ο τζίρος της ανήλθε σε 310 εκατ. ευρώ”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

Μήλος: Ανοιγμα στην Ολλανδική αγορά

Ταξίδι εξοικείωσης στη Μήλο για προβολή της στην Ολλανδική αγορά

Λέξεις και έννοιες: Από τον Ομηρο έως σήμερα και η χρήση τους

Με την αρωγή του Γιώργου Ανωμερίτη κάνουμε μία βουτιά στην ελληνική γλώσσα. Τι διαπιστώνουμε;

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες