Πάρος: "Πολύ καλή η εικόνα του προϋπολογισμού μας"

«Ο προϋπολογισμός μας είναι η πολύ καλή εικόνα για τα οικονομικά του δήμου μας, αποτέλεσμα  της συνεχούς προσπάθειας που κάνουμε για χρηστή και διάφανη διαχείριση των χρημάτων του Παριανού λαού»… Ποιος το είπε αυτό; Μα ο Δήμαρχος Πάρου κος Μάρκος Κωβαίος ως αποτέλεσμα της ψήφισης του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου  πλαισίου Δράσης για το 2018…. Κίνηση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου με την έγκρισή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου και στην Ειδική Συνεδρίαση του… 

Ο προϋπολογισμός, συνολικού ύψους 17.960.014,21 € είναι ισοσκελισμένος, λειτουργικός, υλοποιήσιμος, καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή οικονομική ύφεση, τις ειδικές οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και έχει τη σύμφωνη γνώμη του  Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Είναι γενικώς διαπιστωμένο ότι το ελληνικό κράτος είναι ένας συγκεντρωτικός και γραφειοκρατικός μηχανισμός που αφήνει ελάχιστα περιθώρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να πάρει τις  πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες  για την τοπική ανάπτυξη, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Θα ήταν, όμως, άδικο για τον Δήμο Πάρου να μην αναγνωριστεί ότι παρόλα αυτά τα στενά περιθώρια - που έγιναν ακόμη πιο στενά λόγω του μνημονίου-, ο Δήμος ανέλαβε και πέτυχε μεγάλες παρεμβάσεις για την τοπική ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνία, κατ επέκταση.

Κορυφαίο παράδειγμα των προαναφερθέντων παρεμβάσεων υπήρξε η δημιουργία του  νέου Κρατικού Αερολιμένα Πάρου, όπου ο Δήμος μαζί με το σύνολο της τοπικής κοινωνίας πέτυχε ένα μικρό θαύμα, παρακάμπτοντας τεράστια εμπόδια και κατεστημένες νοοτροπίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης η συνεχή αναβάθμιση σε ιατρικό προσωπικό για το Κέντρο Υγείας Πάρου, μετά από κοινούς αγώνες όλων των κατοίκων του νησιού, καθώς και οι θετικές εξελίξεις στο θέμα του εμπορικού λιμένα.

Παράλληλα, ο Δήμος Πάρου δίνει το παρών και δίνει λύσεις σε πολλά τοπικά προβλήματα με έργα όπως: αναβάθμιση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών και οι συντηρήσεις και εξωραϊσμός σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, το Κέντρο Κοινότητας, που ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του, η Αναβάθμιση Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου – Μάρπησσας, η Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικία, η Κατασκευή Συνοδών Έργων Μονάδας Αφαλάτωσης Παροικίας Πάρου, αγορά απορριμματοφόρων, κ.α.

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Μάρκος Ι. Κωβαίος δήλωσε: «Το πιο σημαντικό, για εμάς και το αποτυπώνει καθαρά ο προϋπολογισμός μας είναι η πολύ καλή εικόνα για τα οικονομικά του δήμου μας, αποτέλεσμα  της συνεχούς προσπάθειας που κάνουμε για χρηστή και διάφανη διαχείριση των χρημάτων του Παριανού λαού καθώς και η είσοδος του νησιού σε τροχιά ανάπτυξης με αποτέλεσμα να μπορούμε να προσφέρουμε στους νέους την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο τους. Επενδύουμε στο παρόν χτίζοντας το αύριο. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Έχουμε αποτελέσματα».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News