Πάρος - Sky Express: Η παρθενική πτήση του ATR 72-600 και η επίσημη παρουσίαση

Πάρος - Sky Express

"Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε σήμερα στην Πάρο την παρθενική πτήση του νέου ATR 72-600 της εταιρείας Sky Express, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο νησί για την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της ATR και της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, συναντηθήκα με την Υφυπουργό Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μας τίμησε επίσης με την παρουσία της. Η επιλογή του νησιού μας για τη φιλοξενία του σημαντικού αυτού γεγονότος, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τη δυναμική της Πάρου και τη συμβολή της για την ανάπτυξη και την προώθηση του τουρισμού. Στο πλαίσιο της εδκδήλωσης, επισημάνθηκε από όλους η σημασία της επέκτασης του νέου αεροδρομίου Πάρου, το οποίο θα προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, συχνότερες πτήσεις, και χιλιάδες επισκέπτες, αποτελώντας μοναδικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων".

Μάρκος Κωβαίος.. Ο Δήμαρχος Πάρου, σε ρόλο οικοδεσπότη, για την εκδήλωση που έγινε χθες, Σάββατο 10 Ιουλίου στην Πάρο και δη σε κεντρικό ξενοδοχείο (βλ Astir) της Νάουσας με την παρουσία του πρώτου ελικοφόρου αεροσκάφους ATR 72-600 που παρέλαβε η αεροπορική εταιρεία Sky Express και έχει ως στόχο με την έλευση και των υπολοίπων πέντε να αναβαθμίσει πλήρως τον στόλο της...   Και βέβαια ήταν μία καλή ευκαιρία για να μπουν οι υπογραφές ανάμεσα στην ATR και την Sky Express για την αγορά των αεροσκαφών και τα οποία αναμένεται να παραδοθούν έως το τέλος του 2021..

Μεταξύ των άλλων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής, Γιάννης Βρούτσης, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφεριάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης (οι δύο τελευταίοι προερχόμενοι από τη Νάξο), ο Επαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς  κ.α.

«Επενδύουμε 700 εκατ. φέτος, σε καινούργια, οικονομικά, πράσινα αεροσκάφη. Σε έναν χρόνο 12 αεροσκάφη. Επενδύουμε σε ανθρώπινο δυναμικό που έχουν αγάπη για τη δουλειά. Εχουμε 5.000 εργαζόμενους που καθημερινά παράγουν κουλτούρα και κεφάλαια και βοήθησαν να κάνουμε αυτή την επένδυση. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαστε με τον τουρισμό, με την επίγεια εξυπηρέτηση. Σπάσαμε το μονοπώλιο και μεταφέραμε κόσμο στην Ελλάδα, με φθηνές τιμές. Νιώθουμε σίγουροι για τη χώρα», τόνισε ο Γιάννης Γρύλος, ιδρυτής και πρόεδρος της Sky Express.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο για το άνοιγμα του Τουρισμού, ανέφερε, ότι «ο εμβολιασμός στην Πάρο είναι στο 65% και θέλουμε να πετύχουμε το τείχος ανοσίας». Παράλληλα, είπε ότι «η κυβέρνηση μαθαίνει από το παρελθόν, διορθώνει το παρόν και προγραμματίζει το μέλλον. Με στόχο το ταμείο ανάπτυξης και τη βιωσιμότητα, θα δοθεί έμφαση σε υποδομές, με διάφορα είδη τουρισμού και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, καθώς 20.000 άτομα θα επιμορφωθούν από το τέλος του 2021 στον τουρισμό».

«Oι Πρόεδροι της Sky Express, Γιάννης Γρύλος, και της ATR Aircraft, Stefano Bortoli, μας τίμησαν πετώντας σήμερα στην Πάρο στην πρώτη πτήση του νέου αποκτήματος της SKY Express, του πρώτου αεροσκάφος ATR 72-600 που έρχεται στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν πέντε ακόμα αεροσκάφη του ίδιου τύπου, που προστίθενται στον στόλο της SKY Express και δυναμώνουν τις αεροπορικές συνδέσεις που αποτελούν τις δικές μας λεωφόρους. Σημάδια για ένα καλύτερο μέλλον, είναι συμφωνίες όπως της Sky Express με την ATR. Κάποιοι έχουν δει την προοπτική ή την κτίζουν. Αυτές οι συμφωνίες ανοίγουν το έδαφος για να φέρουμε θέσεις εργασίας. Το Νότιο Αιγαίο ηγείται της προσπάθειας», είπε ο Γιώργος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

 

Από τη πλευρά του ο Γιώργος Λεονταρίτης ανέφερε ότι: "Η SKY επέλεξε το Νότιο Αιγαίο και συγκεκριμένα την Πάρο, για την υπογραφή της σύμβασης αγοράς, των έξη (6) νέων αεροσκαφών ΑΤR 72-600. Σημαντικός ο συμβολισμός και η ταύτιση της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου με την μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική στην Ελλάδα, με την αναπτυξιακή πορεία μιας Ελληνικής εταιρίας. Εμείς οι νησιώτες πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι, γιατί δημιουργούμε συνεχώς ανάπτυξη για την χώρα μας. Ακόμη και στις πολύ δύσκολες περιόδους, το Νοτιο Αιγαίο ειναι παρών σε όλα τα τεκταινόμενα".

"Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS στην Νάουσα της Πάρου για να παρουσιάσει την συμφωνία της με την ATR σχετικά με τα νέα ελικοφόρα αεροσκάφη ATR 72-600. Η πανδημία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στον κλάδο των αεροπορικών μεταφορών όπως γενικότερα στον κλάδο του τουρισμού. Οι προοπτικές όμως του τουρισμού είναι θετικές για την πατρίδα μας και ιδιαίτερα για τα νησιά μας οπότε οφείλουμε όλοι να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε για μια αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη". Η αναφορά του Επάρχου Πάρου, Κώστα Μπιζά για την σημαντική αυτή εκδήλωση


Να σημειώσουμε εδώ ότι ο δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος ανέφερε ότι μετά τα έργα βελτίωσης του αεροσταθμού και του αεροδιαδρόμου, η κυβέρνηση θα επενδύσει 46 εκατ. ευρώ έως τέλος του 2021, για να φτιάξει 1799 μέτρα αεροδιαδρόμου και έως το 2023, νέο αεροσταθμό. 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News