Πάρος: Τι είπαν οι επιχειρηματίες Εστίασης στον Συρμαλένιο και γιατί είπαν "ο χειμώνας έχει ήδη έρθει"

Πάρος photo credit "Ελευθερος Τύπος"

".... Στη συζήτηση με τον Βουλευτή καταθέσαμε τα αίτηματα των μαγαζάτορων στο χώρο του επισιτισμού στη Πάρου, όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από τη συζήτηση με τους συναδέλφους μας. Τονίσαμε ότι η λήξη της φετινής σεζόν , που για το νησί μας έχει ήδη έρθει , βρίσκει τους αυαταπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στο χώρο του επισιτισμού σε ακόμα πιο δεινή θέση , με  τους περισσότερους  να έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους απο τα τέλη Μαίου και μέχρι σήμερα να μην έχουν εξασφαλίσει ούτε καν τα έξοδα λειτουργίας τους .. "  Αυτό αναφέρει σχετικό δελτίο ενημέρωσης από την Επιτροπή Αγώνα Καφέ - Εστιατόρων Πάρου με αφορμή την χθεσινή συνάντηση μελών της Επιτροπής με τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Συρμαλένιο και όπως τονίζουν "  Ο «χειμώνας» για πολλούς από εμας έχει ήδη έρθει και είναι βαρύς. Προειδοποιούμε οτι η ρότα που έχει τραβήξει  η κυβέρνηση με υποστηρικτές πολλούς μέσα από τη Βουλή , μας βρίσκει αντίθετους και θα μας βρεί και απέναντι. Είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην δουλειά και στη ζωή και δε θα επιτρέψουμε να βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να εξατμίζονται γιατι απλά για κάποιους δεν είμαστε  προτεραιότητα  τους".

Αναλυτικά η ανακοίνωση - ενημέρωση από την Επιτροπή Αγώνα Καφέ - Εστιατόρων Πάρου αναφέρει:

"Σήμερα Παρασκευή  4 Σεπτεμβρίου (σ.σ. εννοείτε χθες) 4μελής  αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα  καφέ-εστιατόρων  Πάρου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Κυκλάδων του Σύριζα , Νίκο Συρμαλένιο, μετά από πρόταση του  ίδιου του βουλευτή.

Στη συζήτηση με τον Βουλευτή καταθέσαμε τα αίτηματα των μαγαζάτορων στο χώρο του επισιτισμού στη Πάρου, όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από τη συζήτηση με τους συναδέλφους μας.

Τονίσαμε ότι η λήξη της φετινής σεζόν , που για το νησί μας έχει ήδη έρθει , βρίσκει τους αυαταπασχολούμενους και τους εργαζόμενους στο χώρο του επισιτισμού σε ακόμα πιο δεινή θέση , με  τους περισσότερους  να έχουν ανοίξει τα μαγαζιά τους απο τα τέλη Μαίου και μέχρι σήμερα να μην έχουν εξασφαλίσει ούτε καν τα έξοδα λειτουργίας τους .

 Με την Κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορά μπροστά στα προβλήματα και μόνο να υπόσχεται .

Όταν οι ασφαλιστικές εισφορές τρέχουν από τον Ιούνιο κανονικά , όταν οι  δόσεις για την εφορία ήδη ξεκίνησαν.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  απέναντι σε όλα αυτά δεσμέυτηκε να απαιτήσει τη μείωση στο μισό της προκαταβολής φόρου.

 Θυμίσαμε στο κο Συρμαλένιο οτι αυτό το μέτρο όπως και πολλά άλλα ,που γονατίζουν τους α/α και οδηγούν πολλούς από αυτούς στο κλείσιμο των μαγαζιών τους, υπήρχαν και κατα τη διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και  όχι μόνο έμειναν άθικτα αλλά προστέθηκαν και άλλα.

Ο «χειμώνας» για πολλούς από εμας έχει ήδη έρθει και είναι βαρύς.

 Προειδοποιούμε οτι η ρότα που έχει τραβήξει  η κυβέρνηση με υποστηρικτές πολλούς μέσα από τη Βουλή , μας βρίσκει αντίθετους και θα μας βρεί και απέναντι. Είμαστε δυνατοί και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην δουλειά και στη ζωή και δε θα επιτρέψουμε να βλέπουμε τους κόπους μιας ζωής να εξατμίζονται γιατι απλά για κάποιους δεν είμαστε  προτεραιότητα  τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΦΕ- ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΠΑΡΟΥ

ΠΑΡΟΣ 4/09/2020

.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News