Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΠειραιάς: Στηρίζει την απεργία της 14ης Νοεμβρίου η ΠΕΝΕΝ

Πειραιάς: Στηρίζει την απεργία της 14ης Νοεμβρίου η ΠΕΝΕΝ

|

Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (31/10) της ΠΕΝΕΝ για συμμετοχή στην  24ωρη Παμπειραϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου  

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με πρότασή της που κατατέθηκε στην Β΄ Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου (31/10/2018) εισηγήθηκε την συμμετοχή του κλάδου μας στην 24ωρη απεργία στις 14 Νοέμβρη 2018 την οποία αποφάσισε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Η Συνέλευση έκανε ομόφωνα αποδεκτή την θέση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι η 24ωρη απεργία αποτελεί μια ισχυρή και αγωνιστική απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου εγχώριου και ξένου κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του.

Αποτελεί απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις ψεύτικες αυταπάτες που σκόπιμα καλλιεργεί η κυβέρνηση για έξοδο από τα μνημόνια, για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, για την επαναφορά της εργασιακής «κανονικότητας» και άλλους τέτοιους μύθους με σκοπό τον εφησυχασμό αλλά και την εξαπάτηση των εργαζομένων.

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα διαψεύδει την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. Το σύνολο των μνημονιακών και εφαρμοστικών μέτρων είναι εδώ και υλοποιούνται απαρέγκλιτα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αυτό αποδεικνύει το 1 εκατομμύριο των ανέργων, αυτό αποδείχνει η δραματική επέκταση και αύξηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, αυτό αποδείχνει η συντριβή των ΣΣΕ, του κατώτατου μισθού και όλου του εργατικού νομοθετικού πλέγματος των ΣΣΕ για τους εργαζομένους. Τα μνημόνια και η αντιλαϊκή πολιτική δηλώνουν παρόν στο ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και του λαϊκού πλούτου, των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας καθώς και η παραπέρα υπονόμευση του νόμου Κατσέλη, είναι παρόν στην ληστρική φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και την ίδια στιγμή το στόρυ και η πολιτική της κυβέρνησης είναι το φλερτ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του μεγάλου κεφαλαίου!!!

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ιδιαίτερα σε ΓΣΕΕ – ΠΝΟ αλλά και στην μεγάλη πλειοψηφία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων της χώρας για άλλη μια φορά αποφάσισαν να συνταχθούν με την κυβερνητική πολιτική και το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό καθιστά ακόμη πιο σημαντική την σημασία αυτής της απεργίας και την ανάγκη αυτή να πετύχει, να ενώσει, να συσπειρώσει, να κινητοποιήσει και να δώσει αγωνιστικά – ταξικά χαρακτηριστικά σε αυτή την απεργιακή αναμέτρηση. Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη αποτελούν το κριτήριο που θα καθορίσει την παραπέρα πορεία και ανάπτυξη των αγώνων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο και την «κοινωνική συμμαχία» της ΓΣΕΕ, η πολιτική τους αντιστρατεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία η οργάνωση, η προετοιμασία και η διεξαγωγή της απεργίας στον Πειραιά, για την οποία η ΠΕΝΕΝ πάλεψε για να ληφθεί αυτή η απόφαση και είναι αναγκαίο όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να συμπορευτούν και να πάρουν σχετικές αποφάσεις παλεύοντας στους χώρους δουλειάς για την επιτυχία της.

Σε συνθήκες έντασης και όξυνσης της επίθεσης σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, ο δρόμος του αναχωρητισμού, της αποστράτευσης από τα συνδικάτα και τους αγώνες αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Η ΠΕΝΕΝ με την συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία σε όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά παλεύει:

  • Για την υπογραφή και ανανέωση όλων των ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν μεγάλο μέρος των απωλειών που είχε το ναυτεργατικό εισόδημα την περίοδο 2010-2018.
  • Την επαναφορά των συντάξεων των Ναυτεργατών στα προ μνημονίου επίπεδα, την αυτοτέλεια των ΝΑΤ, του ΚΕΑΝ, του Ταμείου Πρόνοιας και του Οίκου Ναύτη.
  • Την αντιμετώπιση της ανεργίας με την κατάργηση των εγκριτικών πράξεων στην ποντοπόρο Ναυτιλία, του νόμου 4150/2013 και όλων των ειδικών συνθέσεων που έχουν δοθεί για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εφοπλιστών.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων. Αλλάγή των όρων για τον καθορισμό της έννοιας των ανέργων, ουσιαστική αύξηση του επιδόματος ανεργίας, επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης των ανέργων.
  • Θεσμοθέτηση αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με ισότιμη συμμετοχή και κοινές αρμοδιότητες των εκπροσώπων των Ναυτεργατικών Σωματείων σε τομείς Ναυτικής Εργασίας, Ασφάλειας, ενδιαίτησης, κ.λπ.
  • Εκδημοκρατισμός του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και της αναχρονιστικής ναυτικής νομοθεσίας, επέκταση του νόμου 1264/82 με τις σχετικές τροποποιήσεις που συνάδουν με την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να κάνουν δική τους την υπόθεση, σε κάθε πλοίο, την συμμετοχή και την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη 2018.

Καλούμε τους Ναυτεργάτες όλων των άλλων κλάδων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις 14/11/2018 και να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην επιτυχία του απεργιακού μας αγώνα.

Η απεργία θα ξεκινήσει στις 14 Νοέμβρη 2018 ώρα 00.01 τα μεσάνυχτα και θα ολοκληρωθεί στις 14 Νοέμβρη 2018 ώρα 24.00 τα μεσάνυχτα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση της ΠΕΝΕΝ στις 14/11/2018 στις 5.45 π.μ στο λιμάνι απέναντι από τα γραφεία της ΑΝΕΚ.

η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες οργανωτικές και ενημερωτικές συσκέψεις σε όλα τα πλοία της Ακτοπλοΐας και στα γραφεία της Ένωσής μας με σκοπό την οργάνωση και προετοιμασία του κλάδου για την απεργία στις 14/11/2018.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες