Πιστώνεται η επιστροφή φόρου σε 840.000 με πιστωτικά εκκαθαριστικά

Συγκεκριμένα όσοι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή δεν χρωστούν σε εφορία και Ταμεία και έχουν υποβάλει τη δήλωση έως τα μέσα Ιουνίου θα λάβουν την επιστροφή φόρου στον τραπεζικό λογαριασμό που δήλωσαν μεθαύριο Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου θα λάβουν την επιστροφή φόρου έως τα τέλη Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση καθυστερήσεις θα προκύψουν σε περιπτώσεις όπου το ποσό επιστροφής είναι πάνω από 1.500 ευρώ και πρέπει να προηγηθεί φορολογικός έλεγχος των δικαιολογητικών.

Στην περίπτωση χρεών θα πρέπει να γίνει πρώτα ο συμψηφισμός και μετά το ποσό που θα απομείνει να επιστραφεί στους φορολογουμένους. Σημειωτέον ότι για όσους καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου και εφόσον εκδοθούν τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ τότε θα γίνει επιστροφή αφού πρώτα συμψηφιστεί το σύνολο του Φόρου Ακινήτων με το επιστρεφόμενο ποσό και όχι της πρώτης δόσης που αναλογεί σε αυτόν.

Θυμίζουμε εξάλλου πως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική από το Υπ. Οικονομικών σύμφωνα με την οποία ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων θα επιστρέφεται με αυτόματες διαδικασίες και χωρίς έλεγχο για ποσά ως και 10.000 ευρώ. Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, επιστροφές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων έως 10.000 ευρώ αφορούν στο 90% των περιπτώσεων και το 1,24% του συνολικού ποσού των επιστροφών της κατηγορίας αυτής. Από το μέτρο αυτό εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότερες από 4.500 επιχειρήσεις.